22. svibnja 2018

Sjajan nastup nove generacije jahača KK Vinia na 1. kolu Croatia kupa

U Đurđevcu je ovog vikenda (21.4.) održano 1. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju na kojem je nastupilo preko 80 jahaćih parova iz Hrvatske ali i jahači iz susjedne nam Mađarske. Ovo je do sada najveći broj jahača u povijesti daljinskog jahanja koji je nastupio na nekoj utrci u Hrvatskoj.

Konjički klub Vinia nastupio je sa 6 jahaćih parova. Na utrci od 82 km u kategoriji juniora nastupio je Ivan Vodogažec na grlu Midnight Rain te se plasirao na 8. mjesto. U kategoriji juniora na 42 km nastupile su; Nina Fakin na grlu Malik (12. mjesto), Katarina Vuković na grlu Sandini (12. mjesto), Antonia Hodalić na grlu Shogun (15. mjesto), Diana Vodogažec na grlu Egzotika (17. mjesto) uz mentorstvo Laure Šapić na grlu Magic Princ (16. mjesto). Posebnost ove utrke za KK Vinia je u tome što je  na istoj nastupila nova generacija mladih jahača pod trenerskom palicom Laure Šapić kojima je ovo prva utrka dok su iskusni jahači jahali na mladim grlima (Magic Princ i Malik)  kojima je ovo također bio prvi nastup.

KK Vinia se kao klub na 1. kolu Croatia kupa plasirao na sjajno 6. mjesto. Mladi jahači nastavljaju sa pripremama za 2. kolo koje je  na rasporedu 12.5. u Pazinu dok je KK Vinia domaćin 4. kola Croatia kupa koje će se održati 7.7. u Puričanima.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *