23. travnja 2018

Sjajan nastup Laure Šapić na President Of United Arab Emirates cupu u Abu Dhabiju

Bjelovarčanka Laura Šapić  iz KK Vinia sudjelovala je na najprestižnijem natjecanju u UAE HH The President of United Arab Emirates Cup,  10.2. u Al Wathba, Abu Dhabi.

Laura je pod hrvatskom zastavom nastupala za arapski klub Dubawi iz Dubaia na grlu Beachcomber Spiderman u vlasništvu arapskog kluba i to na međunarodnoj utrci CEI3* od 160 km. U velikoj konkurenciju od 270 jahača Laura se plasirala na odlično 74. mjesto. Koliko je utrka bila zahtjevna i teška govori činjenica da 150 natjecatelja nije uspjelo završiti utrku. Više od 10 sati jahanja u jednom danu, u pustinji bio je ogroman izazov, no Laura je odličnom pripremom i sjajnim jahanjem pazeći prvenstveno na dobrobit konja, utrku završila bez i jedne greške i ostvarila izuzetno dobar plasman. Ovom utrkom Laura Šapić postala je najmlađa Hrvatska jahačica koja je uspjela odjahati utrku od 160 km. Posebnost ove utrke su i izdašne nagrade – prvih 10 najboljih osvojilo je džipove i financijske nagrade (od 30.000-100.000 CHF) dok su svi  ostali jahači koji su uspješno završili utrku uz opremu za konje i jahače osvojili financijsku nagradu od 25.000 CHF.

Laura Šapić, drugi dan utrke otputovala je iz Abu Dhabija u matični klub u Dubai, gdje će se nakon dva dana odmora pripremati za novu utrku.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *