24. travnja 2018

Šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj posjetili Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Bjelovar – U sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“, Bjelovarsko-bilogorsku županiju u petak 15. prosinca posjetili su šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj.  Riječ je o projektu kroz koji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj upoznaje s prednostima i mogućnostima svih dijelova Hrvatske.

S predstavnicima Diplomatskog zbora u Bjelovarsko-bilogorsku županiju trebala je doći i predsjednica koja je nažalost otkazala dolazak, ali je zato šefove diplomatskih misija dočekala u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje je održana prezentacija ulagačkih mogućnosti u ove dvije županije.

U pratnji domaćina župana Damira Bajsa i gradonačelnika Daria Hrebaka, predstavnici Diplomatskog zbora posjetili su bjelovarski Gradski muzej i manifestaciju Advent u Bjelovaru.

U ime domaćina, župan Damir Bajs je rekao:

___________________________________________________________________

Koliko su važni ovakvi susreti i posjete županijama rekla je Tanya Dimitrova, veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj.

___________________________________________________________________

Veleposlanik Indije Sandeep Kumar već je posjetio našu županiju, a sada je drugi put ovdje i što se tiče mogućnosti ekonomske suradnje između Bjelovarsko-bilogorske županije i države Indije, Kumar je istaknuo:

 – Da bio sam već ovdje, i ovo je velika prilika za nas da upoznamo županiju kroz program Ureda predsjednice što također spada i pod naš regionalni program, jer smo svjesni da moramo izaći iz Zagreba i uspostaviti odnose sa županijama, a posebice u ekonomskom području. Bio sam već prije ovdje, posjetio sam Koestlin, neke od tvrtki drvne proizvodnje te IT poduzeća. Tražili smo mogućnosti gdje bi Indija i Bjelovarsko-bilogorska županija mogle surađivati s ciljem unaprjeđenja naših ekonomskih planova, jer danas je najvažnija ekonomska diplomacija i radujemo se njezinom unaprjeđenju. Ovo je velika prilika za nas da iz prve ruke dobijemo informacije o mogućnostima suradnje kroz iskustvo na terenu, razgovarajući s ljudima, posjećujući različite lokacije, i zbog toga smo vrlo zahvalni Uredu predsjednice za organiziranje ovakvih susreta na razini regije.

Posjet Bjelovaru opisao je i Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske.

– Prvi put sam u Bjelovaru, i  moram reći da je ovdje jako lijepo. Odlaskom u Gradski muzej saznao sam o slavnoj prošlosti grada, ali sam također saznao i da ima slavnu i svijetlu budućnost, jer su upravo nedavno priznati kao Veleučilišni grad.

Nakon obilaska grada, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj posjetili su izletište i vinotočje „Vinia“.

__________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *