21. ožujka 2018

Saša Tkalčević: 14 godina nakon pobjede u prvoj sezoni Big Brothera navratio u Bjelovar

Sa švedskom osobnom nema nikakvih problema

Naš, sada već bivši sugrađanin Saša Tkalčević, od prije tri godine stanovnik Švedske, ovih je dana navratio u Bjelovar.
– Osjećam se kao da sam jučer otišao, ovdje se ništa nije promijenilo, kaže Saša o svojim prvim dojmovima u nedjelju prijepodne na kavi u omiljenom Oka baru na bjelovarskom Korzu.

Prema njegovim riječima, u Švedskoj je sve pojednostavljeno pomoću osobnih iskaznica građana.

– Kad imaš njihovu iskaznicu, onda si kralj, sve možeš! Plaćanja su skroz jednostavna, porezi,  ali i sve drugo. Kad imaš osobnu, možeš otvoriti biznis.

Djeca su se snašla u školi, već odlično govore švedski. Čak i trogodišnji Neo u vrtiću govori švedski, a doma miješa malo hrvatski, malo švedski, rekao je Saša i oduševljeno priča kako mu je more pred kućom u kojoj stanuje.

– Atmosfera na švedskim fjordovima slična je našem Jadranu, možda nije tako toplo kao kod nas, ali se bar lakše rashladiš kad je vruće.

Saša je zadovoljan životom i radom u Švedskoj i ne razmišlja da se vrati u hrvatsku svakodnevnicu i probleme. U Švedskoj ima posla s tetovažama, ali i mjesta za umjetnike kao što je Saša. Tako je Hrvatska izgubila velikog umjetnika, koji se osim tetoviranja, bavi slikanjem, izradom skulptura i fotografijom.  Uz sve to, Saša je i veliki humanitarac. Prodavao je svoje slike i pomogao osobama s invaliditetom te djeci s teškoćama u razvoju.  Njegov talent i osobnost doveli su ga i do pobjede u prvoj sezoni Big Brothera. U Hrvatskoj nije uspijevao zaraditi za sebe i obitelj. Morao je otići u Švedsku, i tamo potražiti mjesto na kojem će moći uzdržavati obitelj. Dobro se snašao i nije među onima koji nisu izdržali u stranom svijetu ni nekoliko mjeseci. S njim je otišlo i troje njegove djece te supruga koja je po struci medicinska sestra.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *