18. veljače 2018

Projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ prošao prvu fazu

Projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ kojeg je Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila na Poziv Zaželi – Program zapošljavanja žena, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, prošao je prvu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava, odnosno administrativnu provjeru, pri Uredu za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Time je navedeni projekt ušao u drugu fazu postupka – Procjenu kvalitete.

Podsjetimo, riječ je o europskom projektu vrijednom 10,3 milijuna kuna, čiji je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija uz potporu dvanaest partnera. Tako će se zahvaljujući projektu, zaposliti 70 nezaposlenih žena s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, beskućnice, pripadnice romske nacionalne manjine te povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci. Osim što će ovoj skupini društva omogućiti radna mjesta i redovni prihodi, zahvaljujući obrazovanju i osposobljavanju pružit će im se nova znanja i vještine kako bi im se i kasnije olakšao pronalazak novog radnog mjesta.

Inače, projekt će se provoditi 30 mjeseci, od kojih će 24 mjeseca žene biti zaposlene i pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Po završetku rada, dio žena iz projekta pohađat će edukacije za njegovateljice, edukacije za obavljanje pomoćnih poslova u zanimanju kuhar i u zanimanju konobar, te edukacije za poslove samostalnog knjigovođe.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *