21. svibnja 2018

Projekt Ministarstva kulture “Ruksak pun kulture” provodi se područnoj školi Gornje Plavnice

U područnom odjelu škole u dislociranom naselju Gornje Plavnice nastoje poticati i razvijati kulturni i javni život tog malog mjesta kroz aktivnosti učenika, njihovih obitelji i radom učitelja. Razvijanjem javno-kulturne djelatnosti i umjetničkog izražaja među učenicima područne škole, približili su uz pomoć projekta Ministarstva kulture pod nazivom “Ruksak pun kulture”, umjetnost i kulturu.

U sklopu projekta Ministarstva kulture “Ruksak pun kulture”, u srijedu 8.11.2017., u područnoj školi Gornje Plavnice, glumice Kazališta Smješko, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci održale su radionicu s kazališnom predstavom „Ninin svijet mjehurića“.

Tematika edukativne predstave i radionice bila je važnost održavanja higijene, bavljenjem sportom i zdrava prehrana. Predstava i radionica trajale su oko sat i pol, pod budnim dječjim okom.

S veseljem i s ushićenjem učenici su pratili dogodovštine i (ne)prilike djevojčice Nine, koja otkriva svijet higijenskih navika. Saznali su koliko može biti zabavno kupanje prije spavanja, kako pojesti slasnu brokulu i dobrobiti bavljenja sportom prilikom odrastanja.

To je autorski projekt Jelene Hadži-Manev i Ivane Boban, zaveden u Očevidniku kazališta pri Ministarstvu kulture RH.

Ovakvi kulturni i umjetnički programi primjereni dječjoj dobi uvelike obogaćuju javno-kulturni i odgojno-obrazovni rad malih škola s ograničeno dostupnim umjetničkim i kulturnim sadržajima, a da ne govorimo o bogatstvu doprinosa klasičnom načinu predavanja.

U ime škole i učitelja, veliko HVALA Ministarstvu kulture što je među 95 osnovnih škola od ukupno prijavljenih 356 škola, odabralo područnu školu Gornje Plavnice!

Tekst i foto: Dejana Bedeković


 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *