17. ožujka 2018

Povodom obilježavanja Dana grada Čazme, gradski vijećnici grada poslali priopćenje za medije

Priopćenje donosimo u cijelosti s potpisom osoba koje su navedeno priopćenje poslale

 

U ime dijela vijećnika grada Čazme naznačujemo kako je u tijeku obilježavanje Dana grada Čazme  koje se slavi nizom zabavnih i kulturnih manifestacija, a pred nama je sutra 21. srpnja u 10 sati i svečana sjednica Gradskog vijeća grada Čazme.

Upravo bogat kulturni i zabavni program odražava pravi duh slavljeničkog grada i kulturu s jedne strane, ali s druge strane mora postojati i politička kultura koja podrazumijeva da u novom mandatu izabrani dužnosnici moraju i trebaju surađivati u interesu svojih građana. U skladu s tim jedna od najosnovnijih stvari je barem protokolarni poziv Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno Kabinetu župana i samom županu Damiru Bajsu da prisustvuje svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana grada Čazme.

Moramo naznačiti kako nas je neugodno  iznenadila činjenica da pozivnica za obilježavanje Dana grada Čazme nije došla u Kabinet bjelovarsko-bilogorskog župana i da sam Župan i dio njegovih zamjenici nisu pozvani na svečanu sjednicu Gradskog vijeća grada Čazme, dok je niz drugih županijskih institucija pozivnicu dobilo.

Koliko znamo bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uvijek se odazvao na pozive gradonačelnika Dinka Piraka u grad Čazmu bilo da se radilo o radnim sastancima ili protokolarnim događanjima.

Stoga smatramo da ovakav način na samom početku novog četverogodišnjeg mandata  u pravom smislu riječi odražava političku nekulturu samog gradonačelnika Čazme Dinka Piraka i čazmanske Gradske uprave. Također, sigurni smo da to nije mišljenje građana grada Čazme niti bi trebalo biti obilježje politike našeg Grada.

Gradski vijećnici grada Čazme:

Zlatko Salaj

Željko Živoder

Kristijan Marinić

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *