21. travnja 2018

Pojačane aktivnosti policije za dane «MARTINJA»

U razdoblju od 10. do 13. studenoga 2017. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju policija će obavezno zadržavati u službenim prostorijama, odnosno uhićivati i privoditi nadležnom prekršajnom sudu kojemu će predlagati izricanje kazne zatvora.

Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veliki broj kontrolnih punktova, posebice u zonama ugostiteljskih i sličnih objekata, odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

Savjeti vozačima koji namjeravaju konzumirati alkoholna pića:

– koristite javni prijevoz

– koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije

– idite pješice

– ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag

  ili zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze

– ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti)

– ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića

U namjeri sprječavanja stradavanja u prometu na cestama, PU bjelovarsko-bilogorska prometu apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise te da posebice ne voze pod utjecajem alkohola i da poštuju ograničenja brzine.

PU bjelovarsko-bilogorska

 


Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *