21. travnja 2018

“Plazma Sportske igre mladih“ okupila djecu i mlade u Bjelovaru

U ponedjeljak 16. travnja, Bjelovar je bio domaćin velikog sportskog-edukativnog događanja  pod nazivom „ Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih“.

Sportske igre održane su na bjelovarskom Korzu, a započele su zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji je zapalio gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Nakon otvorenja, gradonačelnik je pozdravio djecu i zaželio im odlične sportske rezultate.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja grada Bjelovara, koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici s natjecanja odlaze na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja 2018.

U sklopu sportskih igara, postavljen je i informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ a u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Kroz  program „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“, osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Osim sportskog i edukativnog programa, tu je i Coca- Cola kutak koji je orijentiran na nogometnu tematiku, ali s puno okrijepe za sve.

Nakon paljenja plamena u Bjelovaru, Turneja se nastavlja u središnjim gradskim trgovima, u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *