22. svibnja 2018

Petu godinu zaredom osigurane predškolske radionice za mališane općine Zrinski Topolovac

Radost na licima najmlađih mještana općine Zrinski Topolovac neće nedostajati ni u 2018. zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca iz  bjelovarske Socijalne zadruge “Pružimo ruke” jer njihov projekt predškolskog obrazovanja djece u slabije razvijenim sredinama i ove godine je dobio potporu INE čime su osigurana sredstva za angažman djelatnika koji će raditi s djecom.

Tako će petu godinu zaredom, djeca spomenute općine imati igraonice koja će ima omogućiti provođenje predškolskih aktivnosti i koje će se nastaviti i u narednom razdoblju.

Povodom toga, u prostorijama igraonice u Općini Zrinski Topolovac, održana je konferencija za medije na temu provedbe projekta, kao i Ininog sponzorstva. Na konferenciji su prisustvovali Vladimir Tišljer, direktor Proizvodne  regije sjeverna Hrvatska, Đurđa Adlešič, upraviteljica zadruge, Ana Urbanek predsjednica Skupštine Socijalne zadruge Pružimo ruke, ostali osnivači i članovi Socijalne zadruge Pružimo ruke, te u ime domaćina načelnica općine Zrinski Topolovac Jasna Mikles Horvat.

Načelnica općine Jasna Mikles Horvat zahvalila se predstavnicima INE i predstavnicima Socijalne zadruge “Pružimo ruke”Bjelovar na ponovnom provođenju projekta.

___________________________________________________________________

Igraonica za djecu predškolske dobi u ovoj najmanjoj Općini Bjelovarsko-bilogorske županije  ideja je Socijalne zadruge “Pružimo ruke”Bjelovar, rekla je Đurđa Adlešič, upraviteljica zadruge i dodala:

– Prava populacijska politika mora biti konkretna, pomagati roditeljima u odgoju djece, njihovoj pripremi za daljnje školovanje i ostanak u Prepublici Hrvatskoj. Naš projekt s Inom upravo je takav. U mjestu u kojem nema vrtića djeci pružamo jednaku priliku da se pripreme za osnovnu školu kao i njihovi vršnjaci u razvijenim krajevima.

U ime sponozora ove igraonice, Vladimir Tišljer, Inin direktor Proizvodne  regije sjeverna Hrvatska rekao je da je njima kao najvećoj kompaniji važno da se poboljša kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima posluju, te da posebno gledaju projekte koji su usmjereni prema djeci i mladima.

– Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost, ne samo ovoga kraja, već cijele zemlje, izjavio je Inin direktor Vladimir Tišljer na otvaranju igraonice za predškolsku djecu u općini ZrinskiTopolovac.

 

Predškolskom igraonicom zadovoljna djeca, ali i roditelji

 

– Radujem se što ću se moći nastaviti igrati i učiti s prijateljima, rekla je Ana Marija Kranjec, polaznica igraonice u Zrinskom Topolovcu, a njezina majka Zorica Kranjec je dodala, da je sretna što se djeca mogu kvalitetno priremiti za školu, te pohvalila kompaniju Ine i Socijalnu zadrugu “Pružimo ruke” koji nisu zaboravili na njih.

 

Otvaranje igraonice u Zrinskom Topolovcu nije prošlo bez tradicionalnih kolača ovoga kraja, za koje su zaslužne uvijek vrijedne žene Zrinskog Topolovca.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *