21. travnja 2018

Petra Popović i Srđan Dožudić pobjednici su u čitanju naglas na županijskom natjecanju i čeka ih državno natjecanje u Sisku

U Bjelovarskom kazalištu, u petak 3. studenog održano je 5. nacionalno natjecanje u čitanju naglas na županijskoj razini. Kao i dosadašnjih godina, organizator natjecanja bila je Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar. Program je vodila Vjeruška Štivić, koordinatorica Natjecanja u čitanju naglas za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije, odnosno u prvoj kategoriji su nastupili učenici 3. i 4. razreda, u drugoj učenici do 8. razreda osnovne škole.

U sklopu programa nastupila je i glazbena skupina “Ten band”, učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Bjelovara.

Naše male čitatelje pozorno je pratilo Povjerenstvo koje je na kraju predstavilo pobjednike 1. i 2. kategorije. Osim Povjerenstva, najbolje u čitanju naglas u 1. i 2. kategoriji izabrala je i publika.

Prema ocjenama Povjerenstva, treće mjesto u 1. kategoriji osvojila je učenica Daria Perković, drugo mjesto u 1. kategoriji osvojila je Franka Oreč i prvo mjesto u čitanju naglas u 1. kategoriji osvojila je Petra Popović iz Trnovitičkog Popovca.

U 2. kategoriji od 3. do 8. razreda, prema ocjenama Povjerenstva, treće mjesto djele učenice Marija Novalić iz Grubišnog Polja i Antonia Šimunić iz Ivanske, drugo mjesto osvojila je Martina Krejči iz Daruvara, a prvo mjesto učenik Srđan Dožedić iz Bjelovara.

 

Prema odluci publike, pobjednik u čitanju naglas u 1. kategoriji je učenik Marijan Jozić.

U 2. kategoriji, prema odluci publike, pobjednik je Roberto Rakijaš.

Koliko je čitanje zabavno i poučno, rekli su nam pobjednici Petra Popović  i Srđan Dožudić

– Čitala sam knjigu „Dnevnik Pauline P.“ autorice Sanje Polak. Knjiga mi se jako svidjela, najviše iz razloga što je Paulina dosta slična meni, prema puno osobina. Čitam često, najviše kada imam slobodnog vremena i nakon što dođem iz škole. Ova mi pobjeda zaista znači puno, rekla je Petra Popović, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Trnovitički Popovac.

– Ja sam čitao knjigu pod nazivom „Olfi među ženama“. U knjizi se svi njegovi problemi i nedaće prikazuju na jako humorističan i zanimljiv način. Čitam kada stignem i volim čitati. Najveće zasluge za moju pobjedu idu mojoj mentorici i razrednici Mirjani Ištef. Jednostavno smo izabrali dobar tekst i sve je dobro prošlo, rekao je Srđan Dožudić, učenik šestog razreda I. osnovne škole Bjelovar.

Da je natjecanje važno, jer čitanje naglas je korisno i zabavno, rekla je i koordinatorica Natjecanja u čitanju naglas za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Vjeruška Štivić.

__________________________________________________________________

Nakon županijskog natjecanja, pobjednici Petra Popović i Srđan Dožudić odlaze na državno natjecanje u čitanju naglas, koje će se održati u Sisku, 23. i 24. studenoga, 2017. godine.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *