19. travnja 2018

Pad stropa u školi postao senzacionalna politička vijest koja se prelama preko najmlađih

Nekima su loše vijesti uvijek senzacija, bilo da je tragedija ili nešto drugo, a posebno onima koji uživaju da se nekome nešto dogodi kao iz one stare izreke: „Nema veze ako mi je krepala krava, ali bitno da su susjedu crkle barem dvije.”

Nažalost, to je naša stvarnost. Takva je i ova priča o padu komada stropa u Osnovnoj školi Čazma, točnije u učionici kemije. Priča je stara već desetak dana, ali je važno progurati vijest i ukazati na loše poslovanje u školama, ili nebrigu za škole. Nažalost, ovo nije prvi slučaj takvog prezentiranja vijesti.

Svima je poznato kako je školstvo uključujući s infrastrukturom na veoma niskim granama u državi, te tako nažalost ne čudi da pojedine zgrade nisu u adekvatnom stanju za odvijanje nastave. Međutim, nemili događaj pada stropa svakako izlazi iz okvira očekivanja, te je doista sretan slučaj što se to dogodilo izvan nastavnih sati. Škola je reagirala, ravnateljica je rekla kako se nastava odvija normalno, međutim raspirivanje strasti tu nije stalo, već je u priči o podijeljenom vlasništvu nad školom između Županije i Grada Čazme pitanje usmjereno i prema županu Damiru Bajsu.

Evo što je župan odgovorio: 


Umjesto prihvaćanja Županovog odgovora o sanaciji koja je već u tijeku, povuklo se pitanje zakulisnih igara između Bajsa i Piraka, tko će kome, i ponovo se previše ispolitizirala tema koja je trebala ticati se čisto brige o djeci i školama. Također se preskočilo spomenuti koliko je škola obnovljeno proteklih godina, koliko ih tek ulazi i projekte obnove, i koliko se standard školovanja popravlja iz godine u godinu. Da je situacija imalo realno sagledana, bilo bi jasno kako je nemoguće očekivati da se svi problemi riješe odjednom, i da sve škole županije imaju u potpunosti obnovljen i uređen ambijent. Ali tome se iz dana u dan stremi.

Ako političke igre i igrice treba staviti na stranu onda na takvoj priči ne treba loviti poene ….

_________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *