21. ožujka 2018

OŽUJAK U DARUVARSKOM KRAJU

Ožujak tradicionalno posvećujemo ženama, kulturno-zabavnim priredbama u njihovu čast, humanitarnim akcijama, slavimo dolazak proljeća glazbom, druženjima i poezijom.

 

 

 

 

KONCERTI GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG DARUVAR

Polaznici i djelatnici Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar nastavljaju i mjesec ožujak ispunjavati glazbom, plodovima suradnje i višemjesečnog rada učenika i profesora, besplatnim koncertima na koja su dobro došli svi ljubitelji glazbene umjetnosti.

·        7.3.2018., 18,30h –  Bjelinski srijedom u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

·        8.3.2018., 19,00 h – Koncert profesora u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

·        14.3.2018., 19,00 h – Ususret proljeću – festival dječjeg stvaralaštva u Kino dvorani „30.svibnja“, ulaz slobodan

·        21.3.2018., 19,00 h – koncert TRIO MORUM u Kino dvorani „30.svibnja“, ulaz slobodan

·        28.3.2018., 18,30 h –  Bjelinski srijedom u dvorani glazbene škole, ulaz slobodan

VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr i www.visitdaruvar.hr

 

ŽENSKI TJEDAN I NOĆ S ANDERSENOM

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar vas poziva na Ženski tjedan uz čokoladu, kolačiće i čaj koji će se obilježavati od 5. do 8. ožujka uz promociju knjige 6 MILIMETARA, autorice Josipe Pavičić, radionicu Aromaterapije (7.3., 17 h) i radionica prirodne kozmetike (8.3., 17 h). Svoje sudjelovanje možete prijaviti u Pučkoj knjižnici i čitaonici, a napravljene proizvode nosite sobom kući. Za sve veći broj zainteresiranih mališana, članova Knjižnice od 1. do 4. razreda osnovne škole, 23. ožujka od 18,30 sati, ponovno se organizira Spavanje u knjižnici u vrećama za spavanje u sklopu obilježavanja Noći s Andersenom. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se svakoga dana u Pučkoj knjižnici, jer je broj sudionika na žalost ograničen.

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 

ČITAJMO POEZIJU UZ VATRU

U organizaciji Kluba pisaca Saveza Čeha, 21.03., na OPG-u Voborski obilježava se Svjetski dan poezije događajem Čitajmo poeziju uz vatru! / Pojďme číst básně u ohně!  gdje će se uz vatru, kobasice na štapu i vino proslaviti poezija, dolazak proljeća i Svjetski dan propovijedanja na jedan od načina kako su naši preci u davnim vremenima prepričavali priče, mitove, legende i narodnu poeziju. Pozvani su svi ljubitelji poezije da se pridruže i od 17.30- 19.30 h  kao ulaznicu na događanje moraju pročitati svoju omiljenu pjesmu na bilo kojem jeziku (hrvatskom, češkom, mađarskom, engleskom, portugalskom…).

USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr
SMOTRA AMATERSKIH KAZALIŠNIH SKUPINA U LJUDEVIT SELU

Prve češke besede u Hrvatskoj osnovane su prije otprilike sto dvadeset godina, a još prije toga u gradovima i selima davale su se amaterske predstave na češkom jeziku. Stoga nije čudno da su najveće uspjehe na polju amaterske kulture Čeha u Hrvatskoj zabilježili upravo kazalištarci. Tradicionalno se u mjesecu ožujku u Češkom domu u Ljudevit Selu održava Smotra amaterskog manjinskog kazališta na kojoj sudjeluje veliki broj kazališnih skupina Čeških beseda s područja cijele Hrvatske. Ovogodišnja smotra održava se 23. i 24. ožujka, otvorena je za sve posjetitelje, a najbolja manjinska kazališna predstava, izabrana od strane selektora, nastupit će na Festivalu amaterskih kazališta u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

 

SAT ZA PLANET ZEMLJU!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode sve nas poziva da se u subotu, 24. ožujka u 20 sati i 30 minuta priključimo globalnoj akciji gašenja svjetla na samo sat vremena, s jasnom porukom: Povežimo se sa Zemljom! U 2017. godini u akciji je sudjelovalo 187 zemalja svijeta tako da je svjetla pogasilo više od 7000 gradova, a od toga čak na 3000 znamenitosti. U akciji je sudjelovala i naša regija, također s rekordnim brojem gradova, u Bosni i Hercegovini više od 20, u Hrvatskoj 70-ak, u Sloveniji 30-ak, dok je u Crnoj Gori održana noćna biciklistička utrka, a u Albaniji akcija pošumljavanja. Na području Hrvatske i zemalja u okruženju u 2018. godini aktivnosti su usmjerene na očuvanje rijeka koje se suočavaju s velikim prijetnjama u vidu planirane izgradnje hidroelektrana. Uključimo se svi u Sat za planet Zemlju, ugasimo svjetlo 24. ožujka za očuvanje rijeka bez okova!

 

SPRING PARTY MK DARUVAR

Kako bi obilježili dolazak, nekima najljepšeg godišnjeg doba, proljeća, Moto klub Daruvar, 24. ožujka, organizira Spring party, susret motorista i prijatelja uz prigodan menu po povoljnim cijenama i rock glazbu. Spring party će se održati u prostorijama novog Clubhouse, u Batinjskoj rijeci 1.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/mkdaruvar/

 

USUSRET USKRSU – AKCIJA UKRAŠAVANJA CENTRA GRADA

U suradnji s gradom Daruvarom, Turistička zajednica Daruvar – Papuk, tijekom mjeseca ožujka 2018. godine provodi organizaciju i koordinaciju svih ustanova i udruga s područja grada koje su se uključile u zajedničko ukrašavanja trga povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Svi sudionici za tu svrhu boje male i velike pisanice i izrađuju prigodne ukrase poput gnijezda, košarica, zečeva, a s kojima će u zajedničkoj akciji 26. ožujka, točno u podne, ukrasiti središnji dio grada i kroz duh zajedništva doprinijeti proslavi blagdana Uskrsa u Daruvaru.

 

HUMANITARNI KONCERT GIMNAZIJE DARUVAR

Treću godinu za redom Gimnazija Daruvar organizira humanitarni glazbeni koncert, sat i pol kvalitetne svirke na kojemu će i ovoga puta nastupiti Zbor Gimnazije Daruvar, bivši i sadašnji glazbeno – nadareni učenici, a s ciljem prikupljanja sredstava kako bi pomogli svojim kolegama slabijeg imovinskog stanja. Koncert će biti održan 28. ožujka u Kino dvorani „30.svibnja“ s početkom u 18 sati.

USKORO VIŠE NA: https://www.facebook.com/GimDar/

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *