22. svibnja 2018

Otvorena nova trgovina za SRETAN I ZDRAV ŽIVOT

Trgovina Happy and healthy life otvorila je svoja vrata u subotu 12. svibnja u Bjelovaru. Radi se o specijaliziranoj trgovini koja omogućuje nabavku ortopedskih i didaktičkih pomagala te svih ostalih proizvoda koje osobe s invaliditetom zbog svojih potreba i zdravstvenog statusa teško nabavljaju u udaljenijim gradovima u RH i inozemstvu. Također se u trgovini mogu nabaviti zdravi i ekološki pripravci za sve osobe koje žele koristiti potpuno prirodne proizvode poput čajeva, sokova ili meda sa lokalnih OPG-ova po pristupačnim cijenama.

Trgovinu Happy and healthy life vode stručne osobe koje su upoznate s problemima osoba s invaliditetom. Upravo zato pri djelovanju stavljaju poseban naglasak na izjednačavanje uvjeta i mogućnosti,  te uvažavanje potreba i poštivanje dostojanstva osoba s invaliditetom. Vlasnica Ana Kozić bila je majka njegovateljica, pri čemu je uvidjela potrebu za otvaranjem ove specijalizirane trgovine.

– Cilj nam je na jednom mjestu objediniti sve što možemo kako bismo pružili sve u svrhu zdrave prehrane i rehabilitacije naše djece. Roditelji će moći za svoju djecu na jednom mjestu nabaviti sva medicinska i ortopedska pomagala, od pokretljivosti, inkontinencije, opreme za fitnes koja se koristi u svakodnevnoj rehabilitaciji djece, didaktičku opremu, i sve što bude potrebno.

Ana Kozić dodaje kako prema vlastitom iskustvu zna da se za sve te potrepštine najbliže odlazi u Zagreb, međutim za svaku od njih mora se ići na drugu lokaciju. To je dodatni zamor koji se prolazi uz činjenicu da se s djetetom provodi po nekoliko sati na terapiji.

– Upravo zbog toga odlučila sam se okupiti sve to u jednoj trgovini i olakšati roditeljima u Bjelovaru i okolici nabavku pomagala. S obzirom da se trenutno u Hrvatskoj jako radi na samozapošljavanju brojne mjere su mi olakšale ove prve korake, pogotovo kad je djelatnost usmjerena prema društveno ugroženim skupinama poput ove, objasnila je Ana Kozić.

U trgovini je zaposleno troje ljudi, među kojima je jedna od zaposlenica farmaceut, dok Anu Kozić prati dugogodišnje iskustvo brige o djetetu s poteškoćama. Upravo stoga zna kako se usmjeriti prema ostalim roditeljima i kako im olakšati svakodnevicu.

– Ovakva trgovina zasigurno će nam olakšati funkcioniranje jer nećemo morati odlaziti na nekoliko lokacija po potrepštine za djecu. Također je jako dobra zamisao gđe. Kozić što će rješavati papirologiju doznaka na HZZO, te nas uputiti u to koja još pomagala možemo dobiti za djecu. Dok smo mi dosad za takve stvari morali odlaziti nekoliko puta na HZZO, uz njenu pomoć to ćemo moći obaviti puno brže i jednostavnije, rekla je predsjednica Udruge Bjelovarski leptirići Slobodanka Pećar.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *