24. travnja 2018

Osvrt na turnir “Galeb Belgrade Trophy Serbia Open” i uspješnost bjelovarskih foksića

Članovi taekwondo kluba FOX opet su briljirali na jednom od najprestižnijih natjecanja u europi i svijetu. Foksići su nakon G1 turnira u Poljskoj nastupili i na Galeb Belgrade Trophy Serbia Open,  koji isto nosi G1 status svjetske serije turnira. Ovo je rang lige prvaka u nogometu ili rukometu. Na turniru se okupilo oko 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta. Fox je i ovaj put kao i na G1 turniru u Poljskoj, Kadetskom prvenstvu Europe bio jedini predstavnik grada i županije. 

U sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske nastupila je Petra Miškulin te je s tri pobjede nad srpskom, njemačkom i  češkom reprezentacijom osvojila brončanu medalju. Dalje nije mogla, jer je jednostavno elektronska oprema stvarala probleme i nije registrirala na desetke bodova.

U juniorskoj konkurenciji još su Viktorija Besednik i Marko Erjavac osvojili brončane medalje.

Viktorija je izgubila polufinalnu zbog jedne opomene od aktualne prvakinje države i juniorske reprezentativke, ali se na kraju turnira ozljedila, te joj je upitan nastup na Croatia openu. Marko je deklasirao njemačkog reprezentativca, ali se u polufinalnoj borbi Marku otvorila rana koju je zadobio prije nekoliko tjedana, popucali su šavovi na nozi kojom je udarao i nažalost nije mogao do finala, a i vrlo je upitan nastup na Croatia openu zbog nastale rane na nozi.

Anja Popović nakon Kadetskog prvenstva Europe promjenila je kategoriju, te je već na prvom jakom turniru došla do finala. Anja je u drugoj i trećoj borbi s lakoćom pobjeđivala reprezentativke Italije i Srbije, što veseli jer uskoro je vrlo važan G1 turnir Croatia open. 

Ines Popović se napokon malo opustila i pokazala svu svoju raskoš koju ima, te je pobijedila u dvije vrlo teške borbe i osigurala brončanu medalju, u polufinalu jednostavno nije mogla protiv znatno višlje reprezentativke Tunisa.

 

Nastupili su još juniori Kevin Češljar i Mateo Knezić te seniorka Sara Rajčević. Nažalost nisu prošli prva kola zbog velikih sudačkih previda i loše elektronske opreme koja je jako loše funkcionirala. Iako je oprema na ovom turniru svima zadavala probleme, iako su se Marko i Viki ozlijedili i tako nastupali, ekipa Foxa ne traži nikakav alibi, već je ovo motiv da radimo još više i još bolje, jer od osam natjecatelja na ovoj razini imati pet medalja je ravno svjetskom čudu.

Sve natjecatelje je vodio trener Feđa Medak koji je ujedno bio i pomoćni trener juniorske reprezentacije za ovaj prestižni turnir.

Klub se zahvaljuje sportskoj zajednici BBŽ na posuđenom kombiju.

Tekst i foto: Taekwondo klub “FOX” Bjelovar

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *