21. ožujka 2018

Ogranak HPKZ-a Bjelovar napunio Dom kulture

Kada se više od 300 prosvjetnih radnika okupi na predavanju Ogranka HPKZ-a Bjelovar, najstarije i najbrojnije stručne organizacije pedagoških djelatnika u Hrvatskoj  to puno govori o interesu za stručna usavršavanja i radu na sebi te unaprijeđenju odgojno-obrazovnog rada.

Da je disciplina vruć krumpir obrazovanja i jedna od najtežih tema obrazovanja čulo se na predavanju pod nazivom „Pozitivna disciplina u razredu (Preživljavanje u razredu)“ koje je održala prof. dr. sc. Dubravka Miljković, poznata i popularna hrvatska psihologinja, profesorica na Učiteljskoj akademiji i članica HPKZ-a u subotu, 17. veljače 2018. u dopodnevnim satima u bjelovarskom Domu kulture. Predavanje je okupilo prosvjetare ne samo iz Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije već i iz susjednih županija. Govoreći na duhovit,  a ipak stručan način potaknula je na promišljanje o tome kako učiniti ravnotežu između privatnog i poslovnog života, kako u svakom djetetu pronaći što je dobro i to pohvaliti, koliko je važno stvarati ugodnu atmosferu u razredu te kako kazna ne smije biti glavna disciplinska mjera. Naglasila je i važnu ulogu roditelja te suradnju s njima, ali i činjenicu da  se roditelji sve više upliću u stručno-metodički rad škole kao i da smo sve češće svjedoci epidemije popustljivog odgoja. Kao najvažnije  je  istaknula da je važno da učenici i roditelji vide da je nastavniku stalo do djece.

Ogranak Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora Bjelovar itekako ima razloga za zadovoljstvo zbog velikog interesa kolegica i kolega jer je upravo ovaj stručni skup prvi u nizu koji planira Županijski centar za cjeloživotno obrazovanje koji djeluje u okviru HPKZ-a.

Podršku radu dala je Bojana Hribljan, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije i jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik bjelovarskog Ogranka HPKZ-a prof. dr.sc. Vladimir Strugar te brojni ravnatelji odgojno-obrazovnih ustanova.

Uskoro slijede nova predavanja Županijskog centar za cjeloživotno obrazovanje i Predškolske sekcije koja prvo predavanje u ovoj godini planira  već idući tjedan, 21. veljače 2018. u  17.00 sati u županijskoj Velikoj vijećnici te je namijenjeno odgajateljima/cama predškolske djece i učiteljima/učiteljicama, a tema je “Uvod u mentalnu aritmetiku i rad s abakusom – program za djecu od 4 do 13 godina” o čemu će govoriti dr.sc. Branka Novosel.

Izvor informacije: Ogranak HPKZ-Bjelovar

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *