21. ožujka 2018

Održavaju se besplatne radionice “e-Poslovanje za konkurentnost sutrašnjice” u Bjelovaru

Tehnološki park d.o.o. Bjelovar održava besplate radionice pod nazivom “e-Poslovanje za konkurentnost sutrašnjice” za zainteresirane korisnike radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva promicanja i doprinosa gospodarskom razvoju, koristeći elektroničko poslovanje.


Mjesto održavanja radionica je Tehnološki par d.o.o., na adresi Trg Eugena Kvaternika 6. Radionice traju tri dana, od ponedjeljka 22.siječnja do srijede 24.siječnja.

Radionice su organizirane za mikro, mala, srednja i velika poduzeća, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva, koja žele uvesti elektroničko poslovanje.

Na radionicama će predavati osnivač tvrtke Papion d.o.o. Dino Dušek  i direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, Ivana Jurković Piščević.

Cilj radionica je poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, te poboljšati konkurentnost hrvatskih poduzetnika podizanjem razine svijesti o e-poslovanju, e-trgovini te vezanim aktivnostima.

Prva radionica održana je u ponedjeljak 22.siječnja,  na kojoj je direktorica Tehnološkog parka Ivana Jurković Piščević pojasnila što će poduzetnici naučiti na radionicama.

– Naučit će elemente e-poslovanja i kako svoje poslovanje prebacit u 21.stoljeće, te kako doći do krajnjih korisnika, neovisno da li se radi o kupcima, partnerima, ili dobavljačima.

Ivana Jurković je naglasila brzinu kao glavnu prednost e-poslovanja.

E-poslovanje obuhvaća e-trgovinu, e-financije, e-račune, digitalne potpise, marketing, te vezane aktivnosti. Prednost e-poslovanja je da ste brži. U poduzetničkom svijetu to znači više sredstava, vrijeme je novac, ako ste vi brži možete aktivnije sudjelovati u svemu, aktivnije reagirati, a time postajete konkurentniji, naglasila je Ivana Jurković i dodala da se u Republici Hrvatskoj oko 60% poduzetnika koristi elementima e-poslovanja.

Jurković je također dodala:

– Prenijeli smo direktive Europske Unije, da se poslovanje prebacuje u digitalizaciju, što je i primjer u jedinicama lokalne samouprave, i mislim da su tu poduzetnici puno konkretniji i puno proaktivniji, i spremni za to.

Prema riječima direktorice Tehnološkog parka, na radionice se prijavilo oko 100-injak zaintersiranih, a jedan od njih je i Antoni Vujnović, vlasnik tokarsko-strojobravarske radione.

Antoni je potvrdio da je prednosti e-poslovanja brzina i jednostavnost.

– Ima manje papira, manje posla, jednostavije i brže. Također je naglasio probleme koji se javljaju, jer mnogi korisnici ne koriste e-mail, pa bi jednima morali slati račune poštom, a drugima e-mailom, pa je to teško iskombinirati.

_________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *