23. travnja 2018

Održava se trodnevni seminar za razvoj ruralnih krajeva na izletištu „Vrata Bilogore“

Seminar „Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam” trodnevni je seminar koji je započeo u četvrtak 16. studenog, a održava se na izletištu „Vrata Bilogore“ u Maglenči.  Organiziran je od strane Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, te uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Seminar je namijenjen vlasnicima registriranih OPG-a ali i potencijalnima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i svima onima koji rade na području ruralnog turizma. Tijekom tri dana održavanja seminara sudionici će moći čuti sve od osnova ruralnog turizma i pravnih okvira, preko izvora financiranja i suradnje s turističkom industrijom, do marketinga i brendiranja, gastronomije i uloge tradicije u oblikovanju ponude.

– Posebno mi je drago što među prijavljenim sudionicima ima dosta novih i budućih vlasnika registriranih OPG-a. To znači da naše područje Bilogore i Bjelovara ima potencijala za daljnji razvoj turizma, rekla je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Ono čemu teži naš kontinentalni turizam, dodala je Ana Kelek su specijalni vidovi turizma poput eno-gastro turizma, konjičkog turizma, cikloturizam i ostali koje upravo Bilogora može ponuditi. Nekoliko destinacija dokazalo je da se od toga može i živjeti, a najviše primjera dolazi upravo iz općine Veliko Trojstvo među kojima je i OPG Mihoci s izletištem „Vrata Bilogore“ na kojem se seminar i održava.

___________________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *