23. travnja 2018

Održani 7. Dani božura na OPG-u Ledinski

U nedjelju 14. svibnja, 2017. održani 7. Dani božura na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu Ledinski u Kovačevcu, općina Rovišće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Za sve ljubitelje božura, domaćin Željko Ledinski organizirao je pravu cvjetnu manifestaciju, od obilaska obiteljskog imanja s mirisnim božurima do izrade aranžmana, vjenčanih buketa, čestitki, mirisnih sapuna i raznih drugih prigodnih poklona. Sve ovo i puno više, posjetitelji ove cvjetne manifestacije mogli su probati i kupiti na radionicama koje su bile organizirane u sklopu Dana božura.

Naime, Dani božura su cvjetna, ali i prava turistička manifestacija za sve ljubitelje ovih lijepih i velikih cvjetova. Tako je bilo i u nedjelju na otvorenju 7. Dana božura. Domaćin, Željko Ledinski rekao je da Dani božura kasne, nekakvih desetak dana nego što je to obično, a razlog je šteta od mraza koji je zaustavio proizvodnju.

– Božura imamo nešto manje od jedan hektar, od toga je 3 tisuće kvadrata u plastenicima, tri tisuće pod mrežom i nešto na otvorenom. Većinu proizvodnje plasiramo na strano tržište, a nešto malo na domaće tržište. Cvijet je vrlo popularan, a posebno u našim krajevima pa je zadnjih godina povećana potražnja. Tražen je za svadbe, Majčin dan, ali i za druge svečane prigode. To je dobro jer pokazuje da je i naše domaće tržište prepoznalo ljepotu ovih lijepih cvjetova, rekao je Ledinski i dodao da je proizvodnja povećana u suradnji s partnerima.

I ove godine pokrovitelji cvjetne manifestacije bila je Bjelovarsko-bilogorska županija,Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Općina Rovišće.   

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *