22. siječnja 2018

Održana tradicionalna humanitarna utrka “Trčanjem protiv raka”

Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je 16. humanitarnu utrku „Trčanjem protiv raka“, koja je održana danas na bjelovarskom Korzu.

Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj utrci koja je prerasla u veliki društveni događaj u znak sjećanja na mladog Kanađanina Terry Foxa, koji je zbog raka ostao bez noge, ali je usprkos tome nastavio trčati kako bi prikupio novac za liječenje te opake bolesti.

Kao i dosadašnjih godina i ova humanitarna utrka imala je za cilj sakupiti sredstva kroz simboličnu prodaju majica od 20,00 kuna za nabavu medicinske opreme Općoj bolnici Bjelovar te za aktivnosti prevencije ranog otkrivanja zloćudnih bolesti.

U sklopu utrke i ove godine sudjelovala je Sportska akademija „Mali olimpijac“ u koju su uključena djeca predškolske i školske dobi s ciljem razvoja motorike i uvođenja djece u svijet sporta. Ovaj program humanosti uveličale su i bjelovarske mažoretkinje iz Sportskog plesnog kluba H-8.

 

Humanitarnu utku “Trčanjem protiv raka“ podržale su Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar.

Tako su sudionici utrke nosili majice s natpisom “Trčanjem protiv raka”, a svi oni koji su uživali u humanitarnom programu, mogli su majice kupiti po simboličnoj cijeni od 20 kuna.

Majice su kupile zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec i  zamjenica župana Bojana Hribljan, koja je obukla majicu i uključila se u humanitarnu utrku.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *