23. travnja 2018

ODRŽANA redovna izborna skupština Zajednice udruga u kulturi grada Bjelovara

U Bjelovaru se 20. veljače ove godine održala redovna Izborna skupština Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara. Dosadašnja se predsjednica Brankica Janči, nakon uspješno odrađena dva mandata na čelu ZUK-a, povukla s čelnog mjesta. Na njezino mjesto izabran je dosadašnji tajnik ZUK-a Boris Abramović, a za tajnika je izabran Slaven Klobučar.

Izabran je i Izvršni odbor Zajednice, koji se konstituirao početkom ožujka i čine ga predstavnici pet udruga: Bjelovarski graničari Husari 1756., Češka obec Bjelovar, HORKUD „Golub“, KUD „Bjelovar“ , Likovno udruženje Bjelovar te predsjednik i tajnik ZUK-a.

Ostali članovi Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara su: Bjelovarsko kazalište, Bjelovarski Brass ansambl, Društvo za očuvanje hrvatske vojne tradicije, Tradicijski kulturni centar, Športski plesni klub „H-8“, Udruga za promicanje glazbene kulture (R)evolucija, Orkestar grada Bjelovara, Vijeće ogranaka Matice hrvatske BBŽ-a te Matica umirovljenika Bjelovar.

Na Skupštini su potvrđeni planirani programi i financijska sredstva predviđena za realizaciju programa u ovoj godini. O samom radu Zajednice i suradnji s Gradom Bjelovarom, kao osnivačem ZUK-a, govorila je dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec.

Dosadašnjim aktivnim radom svih udruga članica ZUK-a građanstvu se kroz cijelu godinu pruža mogućnost različitih kulturno-umjetničkih programa, ali i modernih glazbenih i scenskih izražaja, te ostalih sadržaja koji doprinose očuvanju naše baštine i običaja. Kako svih četrnaest udruga pokriva različite kulturne izražaje, upravo to doprinosi bogatstvu kulturne ponude grada Bjelovara.

 

Slaven Klobučar, tajnik                                                           Boris Abramović, predsjednik

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *