24. svibnja 2018

Održana Izborna skupština bjelovarskog Ogranka Matice hrvatske – izabrano novo vodstvo

U srijedu, 4. listopada 2017., Ogranak Matice hrvatske u Bjelovaru održao je svoju redovitu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo upravnih tijela Ogranka.

U uvodnome dijelu Skupštine obratio se Željko Supančić, umirovljeni profesor iz Bjelovara i jedan od utemeljitelja Matice hrvatske u Bjelovaru. Svojim izlaganjem podsjetio je prisutne na važnu obljetnicu koju Matica hrvatska slavi ove godine, a to je 175 godina od njezina utemeljenja. Prisjetio se i vremena kada je Ogranak u Bjelovaru brojio više od tisuću članova, ali i progona članova Matice hrvatske nakon sloma Hrvatskoga proljeća.

U radnom dijelu Skupštine izabrano je Predsjedništvo koje čine: Anita Blažeković, predsjednica; Dragutin Sudar, potpredsjednik; Slaven Klobučar, tajnik te ostali članovi: Željko Supančić, Đurđa Haić, Nikola Pratnemer i Darko Dončević. U Nadzorni odbor izabrani su članovi: Petar Fanton, Domagoj Mateković i Marin Sabolović.

Kako su u pripremi Dani Matice hrvatske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poseban naglasak bio je na programima za njih, ali i aktivnostima koje Ogranak planira ostvariti sljedeće godine.

Izvor informacija: Ogranak Matice hrvatske u Bjelovaru

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *