21. svibnja 2018

Održana humanitarna akcija za početak rada Savjetovališta za pomoć oboljelima od raka

Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije, u subotu 6. svibnja organizirala je humanitarnu akciju „Zajedno možemo više – osvijetlimo put“, u svrhu promidžbe Savjetovališta za pomoć oboljelima od raka. Naime, cilj akcije bio je promovirati buduće djelatnosti centra, točnije Savjetovališta za oboljele raka. Akcija je privukla veliki broj Bjelovarčana koji su pokazali trenutak zajedništva uključivši se u ovu humanitarnu akciju kupnjom domaćih kolača i lampiona koje su kasnije svi zajedno pustili u zrak.

Prema riječima predsjednika Lige protiv raka BBŽ  Želimira Bertića, Savjetovalište za oboljele od raka pružat će što kvalitetniju podršku oboljelima od raka i njihovim oboljelima na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Akcija je organizirana kako bi prikupili sredstva za početak rada Savjetovališta s ciljem povećanja razine educiranosti o raku, spriječiti pogrešne informacije i smanjiti razinu stigmatizacije oboljelih osoba. Da bi to postigli potrebno je puno truda i rada. Stoga je Liga protiv raka BBŽ, Klub laringektomiranih osoba i Udruga žena liječenih od karcinoma dojke – Biser organizirala ovu akciju putem koje ćemo prikupiti sredstva za naše prve aktivnosti, a riječ o grupnim radionicama koje će se održati u suradnji s Obiteljskim centrom Bjelovarsko-bilogorske županije krajem petog mjeseca. Takve radionice bi trebale od 10. mjeseca ove godine postati uobičajene, jednom mjesečno za sve oboljele i članove njihovih obitelji, rekao je predsjednik Bertić i nastavio da je u pripremi i pravno savjetovalište iz područja djelovanja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog centra za socijalnu skrb i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kako bi bolesnike informirali o njihovim pravima i svim mogućnostima koje postoje, te im olakšali snalaženje u procesu liječenja.

Osim navedenih aktivnosti Lige protiv raka BBŽ, Bertić je rekao da će raditi na sakupljanju ortopedskih pomagala i medicinskog materijala koja su potrebna oboljelima, te ih solidarno dijeliti onima kojima je to potrebno.

– Također ćemo organizirati razna zanimljiva predavanja iz područja farmacije, prehrane i alternativnih načina liječenja. Naša su vrata uvijek otvorena za sve one kojima je potrebna dobra riječ i pomoć, kao i za sve zainteresirane za volontiranje u Ligi protiv raka BBŽ, poručio je Želimir Bertić.

U sklopu humanitarne akcije sudjelovao je HORKUD Golub sa svojim programom , a domaće kolače u svrhu donacije sredstava za početak rada Savjetovališta ispekle su žene iz Udruge žena Kapela i Udruge žena Gudovac.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *