23. travnja 2018

Održana Dječja orijentacijska utrka povodom Olimpijskog dana „HOD2017“

Djeca se zabavila i dobila medalje povodom Hrvatskog olimpijskog dana

 

U organizaciji Orijentacijskog kluba Bjelovar i Društva ”Naša djeca” Bjelovar, te uz potporu Grada Bjelovara, u četvrtak je u parku Borik održano orijentacijsko trčanje za djecu predškolskog uzrasta, te nižih razreda osnovne škole. Osim vrtića, djecu su na start dovodili i roditelji.

– Povodom Hrvatskog olimpijskog dana održava se ova utrka, a postavljeno je osam kontrolnih točaka koje će djeca pronaći, a na cilju će dobiti slatki dar našeg sponzora i medalju, rekao je Željko Belaj, tajnik Orijentacijskog kluba Bjelovar.

Male natjecatelje pozdravila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, koja im je poželjela dobru zabavu i uspješno traganje.

– Ovime još jednom pokazujemo da je nama zaista stalo do djece predškolskog i osnovno-školskog uzrasta. Ponosni smo što Grad Bjelovar može biti sponzor ovakvoj korisnoj i zanimljivoj utrci orijentacijskog trčanja. Zahvaljujemo se Društvu Naša djeca Bjelovar i Orijentacijskom klubu Bjelovar koji su pripremili ovaj zanimljivi program. Ovime želimo obilježiti i Hrvatski olimpijski dan. Ovo je predivan prostor i  vrijeme je odlično za pravu orijentacijsku utrku. Što se tiče ovog programa, on je izuzetno koristan. Djeca se kreću, imaju zadatke i stoga je ova utrka za njih posebna i zanimljiva. Grad Bjelovar će i dalje poticati različite sportove, rekla je zamjenica gradonačelnika i najavila bogati program povodom Dječjeg tjedna od 2. do 8. listopada, 2017.

 

– Uz dokumentarne filmove za djecu i kulturno umjetnička društva, koja će se predstaviti i pokazati na koji način djeca mogu kvalitetno provoditi svoje vrijeme. Nadam se da će tih dana i sportske udruge izaći na glavni trg i prikazati svoje programe. Za svako dijete postoji neka aktivnost. Ne moramo svi biti sportaši lli svirati instrumente, ali možemo naći druge aktivnosti: mažoretkinje, ples i drugo. Nadam se da će i sam Borik zahvaljujući ovim aktivnostima također biti više posjećen, kazala je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *