21. svibnja 2018

Održana 21. Smotra izvornog i koreografiranog folklora BBŽ u Novoj Rači

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Novoj Rači održana je tradicionalna 21. Smotra izvornog i koreografiranog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije  u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina KUU-a „Ivan Vitez Trnski“ pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Bojana Hribljan, a sve prisutne pozdravio je zamjenik načelnika Općine Nova Rača Željko Sabolović i Žana Vukoja, voditeljica Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, te tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ-a.

Na smotri je nastupilo 14 kulturno-umjetničkih udruga s ukupno 500 plesača iz svih krajeva naše Županije. Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove Bjelovarsko-bilogorskog područja, ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti izvornih nošnji, instrumenata, pjesama i plesa. Prema riječima selektora i stručne komisije Hrvatskog sabora kulture, FA „ZDENAC“ GAREŠNICA predstavljat će našu županiju na državnoj smotri koja se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održava u Čakovcu, a posebne pohvale primili su i članovi Češke obec Bjelovar.

Kad je riječ o izvornom folkloru, na državnoj smotri u Sisku, našu županiju predstavljat će KUD „PALIČNA“ SEVERIN, dok na Vinkovačke jeseni putuju članovi KUD „SLOGA“ MIKLOUŠ.

Na Đakovačke vezove odlaze članovi KUD „GRANIČAR“ ČAZMA, a članovi KUU „IVAN VITEZ TRNSKI“ NOVA RAČA odlaze u Budvu.

 

Na 21. županijskoj Smotri izvornog i koreografiranog folklora u Novoj Rači, nastupili su:

KUD „ŠANDROVAC“ ŠANDROVAC
KUD „GRANIČAR“ ČAZMA
HRVATSKA ČITAONICA HERCEGOVAC
KUD „SLOGA-ĐURĐIC“ ĐURĐIC
KUD „TRNOVITICA“ VELIKA TRNOVITICA
KUD „SLOGA“ MIKLOUŠ

KUD „MATO LOVRAK“  VELIKI GRĐEVAC
KUD „SLAVKO KOLAR“ PALEŠNIK
KUD „PALIČNA“ SEVERIN
KUD „VELIKO TROJSTVO“ VELIKO TROJSTVO
HORKUD „GOLUB“ BJELOVAR
FA „ZDENAC“ GAREŠNICA
ČEŠKA OBEC BJELOVAR

DOMAĆINI:
KUU „IVAN VITEZ TRNSKI“ NOVA RAČA

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *