25. travnja 2018

Održan tradicionalni Božićni koncert HORKUD Goluba u Katedrali sv. Terezije Avilske

Već tradicionalno na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, u Katedrali sv. Terezije Avilske, nakon svete mise, HORKUD Golub Bjelovar  vjernike i goste počastio je posebnim Božićnim koncertom.

I ove godine nastupio je mješoviti pjevački zbor, pučke pjevačice, tamburaški orkestar i folklorni ansambl HORKUD-a Golub Bjelovar te solisti Kristina Anđelka Đopar i Dubravko Kovačević.

Uz akustične prednosti prostora katedrale, ove su izvedbe dobile novu dimenziju. Katedrala je bila puna, a koncertu je prisustvovao i mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevačke biskupije.

Slušanje duhovnih pjesama u izvedbi članova zbora HORKUD-a Golub i poznatih solista, operne dive Kristine Anđelke Đopar i Dubravka Kovačevića bilo je neprocjenjivo iskustvo glazbe i duhovnosti za svakoga tko je imao priliku poslušati Božićni koncert.

Iako je riječ o tradicionalnom Božićnom koncertu, ove godine je upriličen i povodom 130. godina postojanja društva HORKUD-a Golub, a čestitke povodom velike godišnjce uputio je i bjelovarsko-križevački biskup Vjeksolav Huzjak.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *