19. ožujka 2018

Održan peti susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije, sva prikupljena sredstva idu za liječenje malog Josipa Kovačevića

U subotu,  02. prosinca 2017.  u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije  i domaćina  HORKUD-a „Golub“  Bjelovar, u Domu kulture  u Bjelovaru održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija 5. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije.

Domaćine i goste u ime župana Damira Bajsa pozdravila je predsjednica Županijske skupštine i  predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županija Đurđica Ištef Benšić koja je ujedno i otvorila SUSRET, te poželjela svima da uživaju u zvucima tamburaških orkestara s područja naše Županije, a posebno gostima iz Rijeke koji su nastupili u sklopu večeri tamburaških orkestara. Najvažniji gost među publikom bio je mali Josip Kovačević iz Kapele sa svojim roditeljima, jer ovaj Susret je bio humanitarnog karaktera, gdje su sva prikupljena sredstva išla za liječenje malog Josipa.

Na ovoj smotri  nastupili su tamburaški orkestri iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije: Bjelovara, Velike Pisanice i Velikog Trojstva. Nastupila su tri tamburaška orkestra s ukupno 75 sudionika. Gosti Susreta bili  su KUD „Zametski koren“ iz Rijeke koji su dočarali pjesme Primorja.

KUD „Zametski koren“ iz Rijeke

Za sve koji vole izvorne tamburaške skladbe, tamburaški orkestri su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup s različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika. Ovakav repertoar pjesme i glazbe oduševio je bjelovarsku publiku.

Nastupili su:

Tamburaški orkestar HORKUD-a „Golub“ Bjelovar

Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica

Tamburaški orkestar „Bilogora“ Veliko Trojstvo

KUD „Zametski koren“ Rijeka

 

  Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi

   Žana Vukoja, mag.prim.educ

_______________________________________________________________

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *