26. travnja 2018

Održan 3. etno festival “Bilogoro u srcu te nosim”

U nedjelju 19. studenog, u Velikom Trojstvu u školsko-sportskoj dvorani održan je etno festival „Bilogoro, u srcu te nosim“ koji je otvorila zamjenica župana Bojana Hribljan. Festival je zamišljen kao sjećanje na pjesme Bilogore koje su se pjevale u prošlom stoljeću, a sve su pjesme izvedene na tradicijskim instrumentima.

Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je dvadeset izvođača i to ne samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, već i Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, te Sisačko-moslavačke županije, čime je ovaj festival prerastao iz lokalne, u regionalnu manifestaciju.

3. etno festival u Velikom Trojstvu

Tako je mnogobrojna publika imala prilike uživati u skladbama narodnog karaktera koje su izvodili vokalni sastavi Bilogore u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i u dvadeset novih skladbi koje govore o Bilogori.

„Najvažnije je da ovi mladi koji pjevaju i sviraju da tu i ostanu, a to je na meni i svima vama. Uživat ćemo u pjesmi, ljepotama riječi i glazbe. Bilogoro, u srcu te zaista nosimo i želimo uživati u današnjem etno festivalu.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan, nakon čega je otvorila treći po redu etno festival.

Inače, ove godine prema odluci stručnog žirija, prvo mjesto sa skladbom „Dida“ osvojio je tamburaški sastav Barrique.

Izvor informacije: bbz.hr

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *