18. veljače 2018

Održan 10. Sajam vježbeničkih tvrtki

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar i Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar i ove je godine organizirala Sajam vježbeničkih tvrtki. Tako je ove godine održan 10. Sajam po redu, koji je otvorio zamjenik župana Neven Alić.

On je ovom prigodom rekao da da su naše škole poznate i da učenici to cijene.
– Iz naših škola je izašlo puno dobrih poduzetnika, ali i dobrih ljudi. Nemojmo zaboraviti da je prvi gradonačelnik Zagreba bio Bjelovarčanin, ali i da imamo mnogo glumaca i poduzetnika. Puno je Bjelovarčana u poduzetničkim vodama, a možemo se pohvaliti i uspješnim tvrtkama, ali i našim obrtnicima. Učenicima želim dobar rad i da budu uspješni poduzetnici, a možda jednog dana i gradonačelnici, predsjednici ili premijeri, rekao je zamjenik župana Neven Alić.

Prigodom otvorenja, Nataša Vibiral, ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole je rekla da bilo što se događa deset godina zaredom mora biti dobra stvar.
– Posebno nas veseli da ove godine možemo reći da je sajam međunarodni jer ovog puta imamo goste iz inozemstva. Naši gosti su danas iz devet gradova; Daruvar, Zagreb, Požega, Čakovac, Virovitica, Nova Gradiška, Tuzle, Vrbovca i Bjelovara. Na sajmu sudjeluju Požeško Slavonska Županija, Međimurska, Zagrebačka, Grad Zagreb, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska i Bjelovarsko-bilogorske županija. Osim predstavnika iz Republike Hrvatske sudjeluju i predstavnici iz Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona. Ukupno je 12 škola i 38 vježbeničkih tvrtki i jedna banka, rekla je Vibiral i nastavila o sajmovanju, istaknuvši da je lijepo što je danas četvrtak, jer četvrtkom je u našem gradu tradicionalan dan za sajam i da grad Bjelovar ima dugu tradiciju sajmovanja.

Ravnateljica je također pohvalila dvije škole koje su svih ovih deset godina gosti na Sajmu vježbenički tvrtki.
– To su Ekonomska i turistička škola iz Daruvara i Ekonomska i trgovačka škola iz Čakovca. Hvala im što dolaze svake godine i hvala im što posluju s nama svih ovih deset godina. Također, moram istaknuti da je idejni začetnik Sajma bila profesorica Blaženka Urh i da ovakvi sajmovi imaju veliku edukativnu vrijednost za učenike jer promiču važnost poslovanja.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *