19. ožujka 2018

Odlične sportske rezultate u Portugalu osvojili su naši Bjelovarčani, Radovan Halas zlato i Josip Slivar srebro

Drugi dan održavanja IWAS svjetskih igara u Portugalu također je dobro prošao za hrvatske paraolimpijce, a posebno za naše Bjelovarčane Radovana Halasa i Josipa Slivara, članove AKOSI Sokol Bjelovar. Slivar je osvojio srebrnu medalju u spojenim kategorijama F42 i F44, a Halas je u bacanju čunja u kategoriji F51 osvojio zlatnu medalju.

– Ovo je za mene prvo veliko natjecanje i odmah zlatna medalja. Jako sam zadovoljan rezultatom. Iza mene je pet godina bavljenja sportom i tri godine intenzivnog treninga. Sport mi je pomogao i zdravstveno, a ne samo kao područje interesa. Uoči samog natjecanja imao sam tremu, ali kad je natjecanje počelo trema je nestala. Bacio sam udaljenost od 20,88 metara što smatram da je dobra udaljenost, zaključio je Radovan Halas dodavši kako je pred njim zima prepuna intenzivnih treninga kako bi ostvario i bolje rezultate na europskom natjecanju.

Halasu je ovo ujedno i prvi nastup za reprezentaciju. Nakon drugog dana natjecanja na 7. IWAS svjetskim igrama naši sportaši broje već 7 zlata, 6 srebrnih i 7 brončanih odličja.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *