19. ožujka 2018

Od danas Gradom Bjelovarom vladaju maškare

Društvo Naša djeca Bjelovar u suradnji s Dječjim forumom Bijeli vitezovi Bjelovar, Dječjim gradskim vijećem grada Bjelovara i Gradom Bjelovarom, od 2013. godine organizira  “Mali fašnik u gradu Bjelovar”.

Kako se bliži  manifestacija Mali fašnik, ali i vrijeme vladavine maškara, u četvrtak 25. siječnja, zamjenica dječjeg gradonačelnika Lucija Golec zamolila je zamjenicu gradonačelnika Valnu Bastijančić Erjavec da preda vlast u ruke maškara.

– Poštovana i draga dogradonačelnice naša, molim vas da u ruke moje predate ključ Grada.

Zamjenica je ispoštovala Lucijnu zamolbu i predala ključ Grada, ali uputivši i svoju zamolbu:

– Predajem vam ključ našeg lijepog grada i molim vas da razumno, pošteno i nadasve veselo vladate gradom. Neka se našim ulicama čuju zvukovi pjesme, veselja, smijeha i šala sve do 13. Veljače, a onda vas molim da ključ vratite našem gradonačelniku, kako bi naša vladavina mogla teći dalje.

Lucija je preuzela ključ i naglasila obveze koje ključ Grada nosi sa sobom.

– Zahvaljujem vam na povijerenju koje ste nam iskazali predajući ključ našeg divnog grada. Od sada veselje, smijeh, pjesma i ples u svim ulicama neka vlada. Prijateljstva neka nastaju, a svađe prestaju. Vladavina naša trajat će do Fašničkog dana, kada ćemo svi mi mali i veliki, maskirani, prošetati ulicama grada. U središnjem parku ćemo dogradonačelnici i gradonačelniku vratiti ključ, a Fašniku presudu pročitati i za sve loše stvari u prošloj godini ga osuditi.

Od danas, pa sve do 13. veljače, vlast u gradu Bjelovaru pripada maškarama.

Kako je vladavina počela, upućen je i poziv prema vama, da se pridružite velikoj maskiranoj povorci, 13.veljače.

PRIJAVITE SE!!!!

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *