23. travnja 2018

Obnova cestovne i komunalne infrastrukture u Bjelovaru

Gradonačelnik Dario Hrebak obišao je sa suradnicima u četvrtak 13. srpnja Ulicu Ivana Cankara i Ulicu Andrije Kačića Miošića. Naime, radovi na obnovi prometnice i izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Ivana Cankara započeti prošle godine privedeni su kraju, što je bila prilika da gradonačelnik izađe na teren i obavijesti javnost o ukupnosti pothvata.

Danas smo praktički došli ovdje zatvoriti radove na ovoj dionici ceste. Radovi su započeli u rujnu 2016. godine, a ukupan iznos koji je uložen iznosi 1.500.000 kuna. Izvođač radova bila je bjelovarska tvrtka P.Z.C., a u obnovu prometnice bili su uključeni i pripremni radovi poput kanalizacije. Pored ovog projekta napravljene su i tri pristupne ceste, čime smo na kraju spojili Križevačku cestu sa Starim Plavnicama. Ovo je samo početak ulaganja koja očekujemo i u ovoj godini, ali i u 2018. Bjelovar želimo pretvoriti u veliko gradilište i puno ćemo pažnje tu posvetiti komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi, i već možemo najaviti velika ulaganja u tom segmentu – rekao je Dario Hrebak.

Osim ovog projekta nastavljaju se radovi u zadnjoj fazi u Radničkom naselju, a radovi su nedavno započeti i u ulici Vidikovac.

To je isto jedan veliki projekt od skoro tri kilometra. Nakon završetka gradnje infrastrukture, vodovod, kanalizacija, plin i struja, došle su na red i ceste. Ukupna vrijednost radova na gradnji bit će do oko 8 milijuna kuna, čemu će se pribrojiti i redovno održavanje prometnica. Po rebalansu ćemo još utvrditi prihode i koliko će sve iznositi. Osim toga nekoliko projekata je prijavljeno na fondove Europske unije i sada su na evaluaciji. Jedan od njih je nastavak ove ceste na Ulicu Ivana Cankara sve do sajma u Gudovcu, i to će ići u sklopu programa ruralnog razvoja za naselja ispod 5000 stanovnika, gdje možemo u dvije godine prijaviti jedan projekt. Prometno bi to bila veoma važna prometnica – objasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović.

Nakon Ulice Ivana Cankara uslijedio je obilazak Ulice A.K. Miošića u samom centru grada, koja je posljednjih nekoliko dana zatvorena od križanja s Ulicom Jurja Haulika do Matice hrvatske. Gradski čelnici porazgovarali su o radovima s voditeljima gradilišta, pri čemu im se pridružio i predsjednik Uprave Komunalca d.o.o. i Vodnih usluga d.o.o. Ivan Ivančić.

Radovi ovdje tek započinju, i radi se nova kanalizacijska odvodnja. Tvrtka Vodne usluge Bjelovar je investitor, a projekt je dosta velik, pa je započeo u ljetnom periodu kada ipak ima manje ljudi u gradu. Građane pak molimo za strpljenje za vrijeme ovih velikih projekata. Radovi bi trebali biti gotovi za tri do četiri mjeseca i vjerujemo da će sve ići po planu – rekao je gradonačelnik Hrebak o radovima u jednoj od prometnijih i važnijih ulica u Bjelovaru.

Nešto više o samom projektu rekao je predsjednik Uprave Ivan Ivančić.

Radi se o projektu zamjene kanalizacijskog cjevovoda na dionici od Matice Hrvatske do Šetališta dr. Ivše Lebovića, odnosno cijelom dužinom Ulice A.K. Miošića, te zamjeni kanalizacije u Ulici sv. Antuna. Ukupno je to oko 640 metara novih cjevovoda, sa zamjenom 45 priključaka na toj dionici, a radi se o projektu vrijednom oko milijun kuna za koji smo tek u manjem dijelu osigurali sufinanciranje Hrvatskih voda – rekao je Ivančić.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *