23. travnja 2018

Obilježena 26. obljetnica pogibije dr. Anđelka Višića

U znak na sjećanja na pokojnog dr. Anđelka Višića, 13. studenog 2017. godine na groblju Svetog Andrije u Bjelovaru, odana je počast polaganjem vijenca i paljenjem svjeća. Počast je odala delegacija Opće Bolnice Bjelovar, predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te prijatelji pokojnog dr. Anđelka Višića, poznatog specijaliste gastroenterologa.

Danas, 13. studenog navršava se  punih 26. godina kada je  dr. Anđelko Višić poginuo kao hrvatski dragovoljac u mjestu Bastajski Brđani vršeći svoju profesionalnu dužnost, pomagajući ranjenim pripadnicima Zbora narodne garde.

U znak sjećanja na pokojnog prijatelja i liječnika, Opća bolnica Bjelovara svake godine obilježava polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na njegovom posljednjem počivalištu i komemorativnim skupom u Bastajskim Brđanima.

dr. med. Davor Malčić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar

Tom prigodom, okupljenima na grobu pokojnog liječnika Anđelka Višića, obratio se zamjenik ravnatelja Opće bolnice Bjelovar dr.med. Davor Malčić, koji je prigodnim riječim podsjetio sve o profesionalnom radu i ratnom putu pokojnog doktora Višića.


Nakon odavanja počasti na groblju Svetog Andrije u Bjelovaru, komemorativnim skupom u Bastajskim Brđanima obilježena je 26. obljetnica pogibije 12 hrvatskih branitelja iz Bjelovara, Daruvara i Grubišnog Polja.


Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *