22. siječnja 2018

Obilježena 26. obljetnica osnivanja ”Bedema ljubavi”, pokreta majki za mir

Podsjetile se na tragičnu pogibiju triju žena pred katedralom

 

Članice udruge ”Bedem ljubavi u ratu i miru” u srijedu, 6. rujna obilježile su 26. obljetnicu od osnivanja Udruge, koja je 1991. godine u Bjelovaru aktivno radila na povratku hrvatskih i svih drugih sinova iz okupatorske JNA.

Nakon što su se okupile na Kvaternikovom trgu u blizini spomenika palim braniteljima, skupu se obratila predsjednica Udruge Iva Vunak koja je govorila o organizaciji majki od njenih početaka do sada.

Pokret je bio veoma aktivan 1991. godine. Sada se bavimo humanitarnim radom. Izbjeglica više nema, ali ostali su naši sugrađani u gradu koji i te kako trebaju pomoć. Imamo i projekt u dogovoru s Udrugom dragovoljaca Domovinskog rata s kojima bismo za djecu od 5. do 8. razreda napravili seminar kako bismo ukazali koja je bila uloga majki za vrijeme Domovinskoga rata. Kako odmiču godine imam osjećaj da sve manje se piše o ženama i njihovoj ulozi u Domovinskome ratu, rekla je predsjednica Udruge i zahvalila se sponzorima, a posebno Koestlinu iz Bjelovara.

Nakon kratkog govora, održana je molitva pred spomenikom poginulih branitelja, a svijeće su zapaljene pred zidom kraj kojega su za vrijeme bjesomučnog napada na grad iz jugo-komunističke kasarne poginule tri žene koje su se vraćale s molitve.

Povodom 26. obljetnica od osnivanja Udruge, održan je i prigodni domjenak u prostorijama Udruge u Masarykovoj ulici.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *