23. travnja 2018

Obilježena 25.obljetnica od osnutka Udruge HVIDR-a Bjelovar

Udruga HVIDR-a Bjelovar obilježila je 25. godišnjicu postojanja. Oko 120 hrvatskih ratnih vojnih invalida i gosti iz civilnih i vojnih struktura okupilo se u subotu 25. studenog u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar kako bi obilježilo ovu obljetnicu, i sudjelovalo na godišnjoj izvještajnoj sjednici Skupštine.

Željko Dragašević, predsjednik Udruge HVIDR-a Bjelovar

– Dosta veliki broj članova branitelja s bjelovarskog područja ponukao nas je da osnujemo HVIDR-u ovdje. Najvažnije nam je brinuti se o našim članovima i njihovim pravima. Jedan od najvećih projekata nam je upravo pružanje pravne i socijalne pomoći našim braniteljima, a tu je također i biciklistički maraton koji se održava već trinaest godina zaredom u sklopu kojeg nam je cilj uključiti što već broj branitelja, ali i njihovih obitelji kako bi i one vidjele gdje su njihovi branitelji sve sudjelovali na ratištu, rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Bjelovar Željko Dragašević.

HVIDR-a Bjelovar broji ukupno 507 od čega je 205 aktivnih članova. Oni su prolazili ratišta cijele Hrvatske i bili su članovi svih postrojbi. Najveći problem s kojim se danas susreću je status i pritom očekuju rješavanje novog braniteljskog Zakona.

Na obilježavanju 25. obljetnice nazočio je i pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara.  On se također osvrnuo na novi Zakon o braniteljima.

Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja

– Normalno je da svi očekuju jako puno od Zakona, ali ono što je postignuto je to da oni branitelji koji doista nemaju nikakva prava i koji su ostali u nezavidnoj situaciji sada nešto i dobiju. To je ono što smo uspjeli postići, i volio bih da to prođe na Saboru. Najviše smo išli upravo prema toj populaciji, rekao je Dinko Tandara te dodao kako se također radi i na stambenom zbrinjavanju pripadnika Udruge HVIDR-a, te da se očekuje formiranje odjela za branitelje u sklopu svake županije, gdje će oni moći potražiti dodatnu pomoć koja će im biti potrebna oko pravnih i ostalih pitanja.

__________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *