21. svibnja 2018

Obilježen „Tjedan strukovnog obrazovanja“ u Komercijalnoj trgovačkoj školi Bjelovar-predstavila se Socijalna zadruga Pružimo ruke

Tjedan strukovnog obrazovanja prilika je da se promovira važnost strukovnog obrazovanja kod učenika, pa je tim povodom Komercijalna trgovačka škola Bjelovar i ove  godine obilježila od 20. do 24. studenog 2017.

Strukovno obrazovanje u posljednjih nekoliko godina je prepoznato kao pokretač tehnološkog razvoja društva i potrebno je neprestano ulagati u razvoj i napredak ovog važnog segmenta odgojno-obrazovnog sustava. Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem stječu se praktične, transverzalne vještine, stječe se znanje i kompetencije koje se traže na tržištu rada te sposobnost za razmjenu s društvom u cijelosti. U Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar itekako su svjesni navedenog i neprestano nastoje obogaćivati nastavu te se povezivati i surađivati s lokalnom zajednicom.

Tako je 23. 11. 2017. učenicima trećih razreda organizirano predstavljanje Socijalne zadruge Pružimo ruke iz Bjelovara, jedine koja se u našoj županiji bavi društvenim poduzetništvu.

Nataša Vibiral, ravnateljica Komercijalne trgovačke škole Bjelovar

Na početku je ravnateljica Nataša Vibiral predstavila važnu ulogu Komercijalne trgovačke škole u promociji društvenog poduzetništva te realizirane ishode nastale sudjelovanjem u europskom projektu Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista.

Profesorica Sanja Papić objasnila je specifičnosti društvenog poduzetništva te njegov položaj u Europi  i Hrvatskoj.

Upraviteljica Socijalne zadruge Pružimo ruke Đurđa Adlešič učenicima je predstavila rad zadruge, način nabavljanja sirovine – komušine, proizvode koje izrađuju, način prodaje, nagrade koje su dobili, teškoće s kojima se susreću  i druge zanimljivosti. Naglasila je važnost razvoja društvenog poduzetništva za zapošljavanje teško zapošljivih skupina. U sklopu predstavljanja, kreativne i spretne žene Socijalne zadruge Pružimo ruke pokazale su učenicima kako nastaju proizvodi od komušine.  Prekrasni anđeli, kuglice i razna srca oduševili su učenike Komercijalne trgovačke škole u Bjelovaru.

 

Na predstavljanju je nazočila i predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije Sandra Cindrić Lasić, profesorica Kristina Čavić te pedagoginja Ornela Malogorski.

 

Izvor informacije: KTŠ Bjelovar

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *