22. svibnja 2018

Obilježen Dan općine Nova Rača i najavljene nove investicije na tom području

Povodom obilježavanja Dana općine Nova Rača, u petak 20. travnja, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je svečanosti obilježavanja koja je započela polaganjem vijenaca  i paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem parku u Novoj Rači i na spomenik Stjepanu Radiću.

Nakon toga, župan je u pratnji načelnika općine Darka Knežića sa suradnicima obišao dionicu ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica i najavio asfaltiranje iste u dužini od 4,6 kilometara, čija će ukupna vrijednosti radova biti 3 milijuna kuna.

 

Nastavlja se obnova područnih škola općine Nova Rača

 

U sklopu obilježavanja Dana općine, župan je posjetio i Osnovnu školu Ivana viteza Trnskog u Novoj Rači, gdje je zajedno s ravnateljem škole Dariom Jaušićem najavio daljnju obnovu područnih škola na području općine Nova Rača te zanavljanje namještaja u Osnovnoj školi Nova Rača.

Vezano za nastavak obnove područnih škola i obnavljanje namještaja u OŠ Nova Rača, ravnatelj Dario Jaušić je rekao:

– Kod nas je uvijek nešto aktualno i stalno se radi, a trenutno je izvođenje radova na energetskoj obnovi područne škole u Međurači. Radovi su vrijedni oko 400 tisuća kuna. U postupku je javna nabava za područnu školu u Severinu, čekamo odluku za područnu školu u Dautanu, i u pripremi su još dva projekta energetske obnove za područne škole u Bulincu i Sasovcu, rekao je ravnatelj škole Dario Jaušić i dodao da se projekti provode zahvaljujući podršci Bjelovarsko-bilogorske županije, župana Damira Bajsa i načelnika općine, Darka Knežića.

Ravnatelj je također istaknuo da su asfaltirali školsko igralište, pa više nisu jedina škola u županiji bez asfaltiranog vanjskog igrališta.

Također je rekao da su se prijavili na natječaj kako bi uredili pristupne staze prema školi, fasadu i obnovili krovište škole.

Načelnik općine Nova Rača, Darko Knežić zahvalio se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu na velikoj potpori u provođenju projekata na području općine Nova Rača, od obnove Doma zdravlja, područnih škola, Osnovne škole u Novoj Rači, i sada u novom projektu asfaltiranja dionice ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica.

Ovom svečanom prigodom, župan Damir Bajs je čestitao Dan općine svim stanovnicima Nove Rače. Uz čestitke, župan je naveo i projekte na području općine koji će se provoditi u narednom razdoblju.

__________________________________________________________________

Asfaltiranje dionice kreće ubrzo, rekao je župan i nastavio o projektima na obnovi područnih škola.

– U školstvo na području općine Nova Rača po pitanju energetske obnove škola, ali i uređenja okoliša i igrališta matične škole, u posljednje dvije godine uloženo je preko 3 milijuna kuna. Bjelovarsko-bilogorska županija će uložiti i dodatna sredstva u opremanje škola novim namještajem i drugom potrebnom opremom. Za tu namjenu, Županija je u svom proračunu u 2018. godini osigurala 1,3 milijuna kuna, od kojih je 100 tisuća kuna namijenjeno Osnovnoj matičnoj školi Nova Rača, ali i područnim školama. Tako će u Osnovnu školu Nova Rača stići nova oprema, stolice, klupe, cipelari, garderobni ormarići, ormari za učionice te katedre, što će doprinijeti još boljim uvjetima rada za 258 učenika i 50-ak nastavnika i zaposlenika OŠ Nova Rača, rekao je župan prigodom obilježavanja Dana općine.

__________________________________________________________________

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *