21. svibnja 2018

Obilježen DAN OČEVA U IV. OŠ BJELOVAR

Školska frizura za tate i kćeri = Hair school for Dads and Daughters

 

Očevi IV. OŠ Bjelovar obilježili su Dan očeva druženjem s kćerima aktivnošću pod nazivom Školska frizura za tate i kćeri dana 20. ožujka 2018. Navedeno druženje se odvilo u obliku kreativno-edukativne radionice od 18h do 19h u suradnji knjižnice IV. OŠ Bjelovar i frizerskog salona Style, Bjelovar. Radionicu je vodila dugogodišnja frizerka Danijela Jukić, voditeljica praktikanata Strukovne škole Đurđevac (smjer frizer). Radionica je bila namijenjena tatama naših učenica od 1. do 4. razreda, no, najviše su sudjelovali očevi naših učenica drugih razreda.

Na počeku radionice čitačice IV. OŠ Bjelovar, polaznice literarne skupine, Lucija Malčić i Lara Štajduhar pročitale su očevima i učenicama duhovitu priču Ježica Vici u šumskoj češljaonici autorice Sonje Zubović. Nakon opuštanja uz priču, puni elana očevi su s pozornošću slušali našu gošću kako odabrati kvalitetnu četku za četkanje dječje kose, koje gumice koristiti za koju vrstu kose i frizure, kako napraviti konjski rep, kako splesti jednostavnu pletenicu, i sl.

Mala Lorena je sa svojim tatom Daliborom probila led i bila model frizerki za demonstraciju izrade jednostavnih školskih frizura za djevojčice. Zajedno s njima, ovoj slatkoj zabavi prionuli su i ostali očevi i djevojčice. Djevojčice su bile oduševljene druženjem sa svojim tatama i s punim povjerenjem su se dale u njihove spretne ruke. Frizerka je zaključila da tate jako spretno rade jednostavne frizure svojim djevojčicama i da su s odličnim položili ispit.

Uspješnost radionice dokazuju frizure koje su djevojčice nosile dan poslije s velikim ponosom. Hvala svim djevojčicama i tatama na predivnom druženju!

Tekst i slike: knjižničarka Dejana Bedeković

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *