21. travnja 2018

Noć muzeja u Bjelovaru obilježena izložbama na temu sporta

Više od 230 muzeja u Hrvatskoj i ostalih kulturnih ustanova otvorilo je svoja vrata u 13. po redu Noći muzeja pod nazivom ‘Muzeji i sport’.  Sport je sigurno jedna od najzanimljivijih i najrasprostranjenijih društvenih aktivnosti koja privlači veliku pažnju, pa je stoga i ovogodišnja tema privukla brojne građane.

Bjelovar je također jedan od sportskih gradova poznat po rukometu, ali i drugim važnim sportskim aktivnostima, koje su svojom pozitivnom pričom privukle brojne Bjelovarčane u Gradski muzej Bjelovar i bjelovarski Državni arhiv.

Tako su građani u Državnom arhivu Bjelovar mogli vidjeti izložbu “Arhivi i sport – brže, više, jače˝, gdje su predstavljeni dijelovi fondova i zbirki na temu sporta, te predstavljanje kataloga izložbe i tematskog vodiča kroz fondove sportskih udruga i društava. Osim izložbe, građani su mogli i kupiti izdanja Državnog arhiva u Bjelovaru i dijela otpisanih knjiga.

U Gradskom muzeju Bjelovar, Noć muzeja otvorila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

 

___________________________________________________________________

 

U sklopu Noći muzeja, građanima je predstavljena izložba “Destljeće motociklizma s Moto klubom Bjelovar” te razgovor s članovima i natjecateljima Moto kluba Bjelovar.

U multimedijskoj dvorani bjelovarskog muzeja prikazan je film “Zlatno runo- Argonauti s ribnjaka” te razgovor s kapetanom ekipe Argonauta Tomislavom Smrčekom, kapetanom ekipe Šumara Mladenom Ivezićem i kapetanicom Nereida, Marijanom Tomola Perković.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *