17. ožujka 2018

Najmlađi oduševljeni s „Djeca, radost, pjesma“, ovogodišnja Terezijana službeno završila koncertom Klape Intrade i Tomislava Bralića

Nedjelja je protekla u znaku zatvaranja Terezijane, koja je sudeći prema broju posjetitelja i brojnim pozitivnim komentarima, ove godine bila pun pogodak. U jutarnjim satima, na imanju Vinarije Coner u Jabučeti nadomak Bjelovara, održano je sportsko – rekreativno natjecanje Bilogora Challenge. Brojne natjecateljske ekipe na ovaj su način dobile priliku pokazati svoje sportske vještine na terenu, fizičku spremu, izdržljivost. Prvo izdanje Bilogora Challengea naišlo je na veliki odaziv sudionika, dok je samo natjecanje bilo spoj tradicionalnih i modernih sportskih igara, s ciljem što bolje zabave, kako za sudionike, tako i za gledatelje. Airsoft biatlon, sportsko penjanje, luk i strijela, kamena s ramena, skok u dalj ekipno, utrka kroz vinograd s preprekama bile su samo neke od zadanih disciplina. U sklopu Bilogora Challengea održan je i edukativni dio s predavačima stručnjacima u područjima poput sporta, nutricionizma, psihologije i sličnih srodnih tema.

Večernji sati ponovno su bili rezervirani za scenski prikaz Velikog svečanog bala u čast dolaska carice Marije Terezije, i izvedbi članova HORKUD-a Golub i Povijesne postrojbe Bjelovarskih graničara Husara 1756, nakon čega je uslijedila likovna radionica „Moj grad u boji“ i dječja predstava „Šareni svijet – Gdje li raste zdrava hrana usred polja ili stana?“.

Velik broj mališana, roditelja, baka i djedova, okupio se u 19,00 sati ispred glavne pozornice na paviljonu, na kojoj je nakon dugo godina stanke zaživio dječji glazbeni festival „Djeca, radost, pjesma“. Uz pratnju orkestra i voditeljicu zbora, djeca su otpjevala neke od najpopularnijih dječjih pjesama. Svoje mjesto na repertoaru tako je pronašao „Bubamarac“, „Kad si sretan“, „Kauboj i Indijanac“ i ostale skladbe koje već dugi niz godina ne gube na svojim vrijednostima.

– Na festivalu je sudjelovalo oko tridesetero djece, od čega 14 solista. Festival u Bjelovaru živi već 40 godina, još od davne 1979. godine. Zahvaljujući profesoru Borisu Beketiću i Mirku Novoselniku, festival još uvijek živi. Uz Turističku zajednicu Bilogora – Bjelovar, u organizaciji je sudjelovala i bjelovarska Glazbena škola Vatroslav Lisinski. Prijašnjih godina, za organizaciju je bila zadužena Udruga Društvo naša djeca. Ljudi su u ovoj priči udružili snage, ideje, znanje i veliki entuzijazam. Pjesme su izveli učenici Glazbene škole, svih bjelovarskih osnovnih škola te mališani iz Dječjeg vrtića Ciciban, poručili su iz organizacije.

Organizatori Terezijane za sam kraj manifestacije ostavili su koncert klape Intrade i Tomislava Bralića, koji je privukao mnoštvo ljubitelja klapske glazbe, ne samo iz Bjelovara već i šire okolice. Sudeći prema registarskim oznakama, Bjelovar su u nedjelju navečer posjetili i gosti iz Zagreba, Koprivnice, Siska, Križevaca i Varaždina.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *