22. svibnja 2018

Najavljen povrat vlakova u Daruvar od 6. veljače 2018.,a u Bjelovaru se uvode nove vozne linije i jeftinije karte

Nakon radnog sastanaka župana Damira Bajsa sa suradnicima i predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića, koji je održan jučer 7. studenog u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Dalibor Petrović u ime Hrvatskih željeznica, održali su danas konferenciji za medije kako bi obavijestili javnost o temi sastanka s predsjednikom Uprave HŽ-a.

Župan Damir Bajs je rekao da je s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željkom Ukićem razgovarao o uspostavi ponovnog željezničkog prometa na daruvarskom području, točnije na relaciji Banova Jaruga-Daruvar, te puštanje u promet novoizgrađene pruge Sveti Ivan Žabno-Gradec s pripadajućim voznim redom.

Kad je riječ o Daruvaru, znamo da je 2013. godine potpuno prestao željeznički promet prema tom području i krenulo se u rekonstrukciju gdje je uloženo 70 milijuna kuna. Nakon toga, umjesto da započne željeznički promet, isti su potpuno zatvorili. U razgovoru s ministrom, predloženo je da se s HŽ Putničkim prijevozom napravi dogovor oko punog povratka vlakova na to područje. Mi očekujemo da će 2018. godine to zaživjeti i da će vlakovi početi voziti u tom smjeru. Što se tiče puštanja u promet pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec, očekuje se završetak te pruge u ožujku 2018. godine. Ministar Butković je dao nalog HŽ-u da se napravi spoj na kolosijek koji je u funkciji za vrijeme radova na obnovi pruge Dugo Selo – Križevci i da pruga u 2018. godini bude puštena u promet. To će omogućiti da vlakovi direktno prometuju na relaciji  Bjelovar – Zagreb, a time ćemo i mi dobiti ono što želimo, a to je povezivanje Bjelovara sa Zagrebom na 50-ak minuta vožnje vlakom, rekao je župan Damir Bajs i dodao da je ključno i to, da je HŽ spreman napraviti ukupnost promjena u voznom redu na relaciji Bjelovar – Zagreb.

– Linije moraju biti prilagođene potrebama putnika, a puštanjem u promet nove pruge uvesti će se i nove linije posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, točnije za vrijeme odlaska na posao ili fakultet naših građana i u vrijeme njihova povratka kući. To je ono što želimo za građane naše županije, naglasio je Bajs i zahvalio ministru Butkoviću na aktivnostima i HŽ-u na sastanku te dodao da je ovo početak dogovora, jer dio vlakova je već vraćen prema Zagrebu, dobili smo direktne vlakove na toj relaciji.

ZAŠTO SU INZISTIRALI  da se rok povratka vlakova prema Daruvaru pomakne za 6. veljače, rekao je Dalibor Petrović u ime Hrvatskih željeznica.  


Petrović je također naglasio da će Daruvar nakon četiri godine ponovo dobiti vlakove, odnosno linije u cijelosti, a ne pro-forme da se u Daruvaru vide vlakovi, nego će ih dobiti zato da stanovnici Daruvara, Đulovca i Pakraca imaju jednu kvalitetnu uslugu koju će koristiti, a ne da služi samo za paradno slikanje.

ŠTO SE TIČE VLAKOVA PERMA BJELOVARU, Petrović je rekao:


Ono što je interesantno, rekao je Petrović.


Na pitanje, koliko će trajati putovanje od Bjelovara prema Zagrebu, Petrović je odgovorio:


Putovanje bi moglo trajati i manje, ali je potrebno napraviti kompletan remont do Dugog Sela, rekao je Petrović.


ŠTO SE TIČE POVRATKA ŽELJEZNIČKOG PROMETA U DARUVAR I NOVIH LINIJA ZA BJELOVAR, župan Damir Bajs je rekao:


CIJENE KARATA ĆE BITI JEFTINIJA, rekao je župan.


ŠTO SE TIČE POVEĆANJA LINIJA, Petrović je rekao:


Petrović je također istaknuo i spajanje s kolosjekom koji je u funkciji, istaknuvši:


Ministar Butković je dao svoju riječ, vezano za to, župan Damir Bajs je istaknuo:


Na kraju je župan zaključio:


 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *