26. travnja 2018

Nagrađeni sportaši Grada Bjelovara: Nagrada je poticaj za još uspješnije rezultate

 

OVDJE MOŽETE PREUZETI FOTOGRAFIJE S DODJELE NAGRADA.

U petak, 2.veljače održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima i sportašicama, te sportskim ekipama Grada Bjelovara 2017.godine po kriterijima Sportskog saveza sportaša s indvaliditetom i Športske zajednice Grada Bjelovara.

Za najboljeg sportaša  Grada Bjelovara u 2017. godini proglašen je Miran Maričić, junior Streljačkog kluba Bjelovar 1874. Najznačajniji Miranovi uspjesi  su osvojeno pojednično 1.mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, osvojeno ekipno 3.mjesto na Svjetskom prvenstvu i ekipno 2.mjesto na Europskom prvenstvu.


– Streljaštvom se bavim devet godina, i drago mi je što sam osvojio nagradu, a osvojio sam je svojim mukotrpnim i svakodnevnim treniranjem, rekao je Miran.

Miran za dva tjedna ima Prvenstvo Europe gdje nastupa kao senior, pa mu želimo puno sreće i nadamo se što boljem rezultatu.

Najboljom sportašicom Bjelovara 2017. proglašena je Anja Popović iz Taekwondo kluba Fox.  

Anja je aktualna prvakinja Hrvatske, osvojila je 5. mjesto na Prvenstvu Europe, 2. mjesto na Belgian openu i 3. mjesto na Slovenia Open-u. Anja je rekla kako joj je nagrada poticaj za daljnje rezultate.

– Nagrada mi znači jako puno i to mi je poticaj da idućih godina ostvarujem značajne rezultate, da budem što bolja i da se još više trudim.

Ženski rukometni klub Bjelovarseniorke dobio je nagradu za najbolji ženski sastav u 2017.godini. Uz ekipnu nagradu, ŽRK Bjelovar se može pohvaliti i nagradom za najbolju seniorku koju je osvojila Mirna Gašparović.

ŽRK Bjelovar je prošle godine zauzeo 7. mjesto na tablici, dok su ovu polusezonu djevojke zauzele 4. mjesto.
U ime ŽRK Bjelovar, Mirna nam je rekla:

– Nagrada nam znači puno, jer je to dokaz da smo napravile veliki uspijeh u gradu i nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom i opravdati ovo priznanje. Nadamo se da ćemo još više napredovati i doći do samog vrha tablice, gdje nam je i mjesto.

 

Za najbolji muški sastav proglašen je Kuglački klub Bjelovar-seniori.  Kuglački klub je prošle godine zauzeo 5. mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi. Ispali su u četvrtfinalu kupa Republike Hrvatske od splitskog Mertojaka. Klub se može pohvaliti s dva potencijalna reprezentativca za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.

– Već smo četvrtu godinu najuspiješnija ekipa u Gradu Bjelovaru i to nam priznanje jako puno znači, jer smo jedini prvoligaš u Gradu. Ove godine smo pokrenuli školu kuglanja, i nadamo se da će ovo priznanje potaknuti djecu da se bave kuglanjem, i da će se povećati broj polaznika u školi kuglanja, rekao je kapetan Kuglačkog kluba Željko Košutić.

 

OVDJE MOŽETE PREUZETI FOTOGRAFIJE S DODJELE NAGRADA.

 

 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *