24. svibnja 2018

Nagrade i pohvale za kraj Komedija festa

Zadnjeg dana 7. Komedija festivala u Bjelovaru, u nedjelju 24. rujna, prikazana je predstava „Sutra pripada meni“, kojom je festival svečano zatvoren. To je također bila prigoda da se uruče i nagrade glumcima i predstavama. Zatvaranju je uz selektoricu festivala i voditeljicu Bjelovarskog kazališta Margaretu Maju Fabičević prisustvovala i Martina Brumen, stručna suradnica za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u Hrvatskom saboru kulture.

Brumen je rekla kako je Bjelovarsko kazalište među 950 udruga koje Hrvatski sabor kulture okuplja, vrijedno radi i odgaja mlade glumce kroz dramsku pedagogiju, te sudjeluje na kazališnim festivalima među kojima je istaknuto sudjelovanje na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, gdje već petnaest godina prolaze selekciju od 180 prijava godišnje. Spomenuvši to, Martina Brumen uručila je i priznanje koje je kazalište dobilo na ovogodišnjem 57. Festivalu, u Pazinu. Tamo su naime za svoju kolektivnu igru ansambla dobili posebnu Pohvalu stručnog povjerenstva, koja se uvijek naknadno dodjeljuje.

– Kad govorimo o nagradama uvijek kažemo da ne treba gledati s koliko nagrada se vratilo s festivala nego što je ta zajednica ljudi dobila radom na toj predstavi. Ovom prigodom tako čestitam Margareti Fabičević na 20 uspješnih godina rada u kazalištu, i zahvaljujem joj na entuzijastičnom vodstvu glumaca. Hrvatski sabor kulture pripremio vam je srebrnu diplomu za 20-godišnji rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture, rekla je Martina Brumen i uručila diplomu.

Margareta Maja Fabičević zahvalila se dramskim pedagozima i svim ostalim stručnim suradnicima i voditeljima koji doprinose ukupnom radu kazališta. Nakon toga ponovo se osvrnula na Komedija fest i zahvalila svima na sudjelovanju, i pohvalila sve predstave.

– Bilo je prekrasnih predstava i nasmijali smo se do suza. Imali smo divne goste i izuzetno sam zadovoljna. Na festivalu je kroz dva vikenda sudjelovalo sedam kazališta s predstavama za odrasle i dva kazališta s predstavama za djecu. Hvala svim tim predanim ljudima koji rade, rekla je Maja Fabičević s porukom roditeljima da budu ponosni na svoju divnu djecu koja izrastaju u divnu generaciju.

Nakon toga uslijedila je dodjela nagrada i zahvalnica, koje su dodjeljivali zamjenica župana Bojana Hribljan i gradonačelnik Dario Hrebak.

Nagradu za poticanje stvaranja predstava za djecu u kazališnom amaterizmu dobilo je Gradsko kazalište Beli Manastir.

Nagradu za najbolju scenografiju dobio je Darko Abramović iz Mrak teatra Županja. Mrak teatar Županja također je osvojio i najbolju nagradu publike.

Nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu dobio je Boris Velicki iz KUD-a Nedelišće.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Anamarija Jazavić iz Satiričnog kazališta mladih Slavonski Brod.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je David Islam iz Gradskog kazališta Đurđevac.

Najbolja glavna ženska uloga pripala je Danici Bejuk iz Kazališta Zamka Zelina.

Gradsko kazalište Đurđevac dobilo je i nagradu za najbolju režiju koja je pripala režiseru Karlu Kučandi, dok je Pučka scena Hercegovac dobila nagradu za najbolju predstavu po ocjeni prosudbenog povjerenstva.

Nagradu za najbolju predstavu festivala po ocjeni publike dobila je predstava “ROMEO I JULIJA” Mrak teatra iz Županje.

Počasni gost 7. Komedija festa bio je Cvetin Aničić iz Šida s predstavom “VITAMINI ZDRAVI FINI”.  Aničić je također dobio i nagradu za najbolju inozemnu predstavu.

Svake godine uručuje se i nagrada za najgledatelja, međutim nagrađeni gledatelj zatražio je da ostane anoniman.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *