22. siječnja 2018

Načelnica Jasna Mikles Horvat: Zrinskom Topolovcu potrebni su voda i asfalt

U sklopu održavanja manifestacije žetvenih svečanosti u Zrinskom Topolovcu, načelnica općine Jasna Mikles Horvat, ujedno i prva žena na ovoj funkciji u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, medijima je više otkrila o samom događaju, lokalnim domaćinima koji su na svom imanju ugostili veliki broj ljudi, ali i budućim planovima Općine Zrinski Topolovac, posebno kada su u pitanju nadolazeće aktivnosti.

– Odmah sam prihvatila ideju da se ovogodišnji prikaz žetve održi kod nas. Ovdje nisam samo u ulozi načelnice, već i kao članica Udruge žena. Moj zadatak i cilj je promocija Zrinskog Topolovca i mislim da je ova manifestacija idealan način za to. Inače sam veliki poklonik i ljubiteljica tradicije, očuvanja običaja, podučavanja djece. Stanovnici su ovaj događaj i ideju odlično prihvatili, a posjetio nas je i velik broj gostiju. Bilo je vrlo živopisno i veselo. Svi su pokazali što znaju i umiju. U ovakvim prigodama su pjesma i muzika nezaobilazni. Nažalost, u ne sjećam se ovakve vrste žetve, jer sam nešto mlađa, ali neki su mi dijelovi poznati, poput konja i kosilica. Njih je koristio moj djed. Također, moj otac je imao vršalicu i dobro znam o čemu se radi i čemu služi, kaže načelnica.

Na pitanje kako je zadovoljna zatečenim stanjem u Općini koju sada vodi, načelnica odgovara da je stanje dobro, radilo se koliko su mogućnosti dopuštale. Smatra da je potrebno u određenom trenutku donijeti ispravnu i kvalitetnu procjenu i odluku.

– Za dobre rezultate bitno je ispravno postaviti prioritete. Mislim da se na mjestu načelnice zasada dobro snalazim. Što se tiče planova i radnih aktivnosti, ljudima je ovdje najbitnije napraviti asfalt. U tom ću se dijelu truditi i boriti svim snagama. Znam da je novac danas veliki problem i uvijek ga nedostaje, ali ovo je našim stanovnicima od velike važnosti. Također, mi ovdje još uvijek nemamo vodu. To je jedan od prioriteta. Škola je stara i treba obnovu. Iako nije u mojoj domeni, zalagat ću se i angažirati maksimalno. Od početka školskih praznika krenuli su razgovori vezani za obnovu škole. U obrazovanju je naša budućnost i tome se moramo posvetiti, zaključuje načelnica Mikles Horvat.

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *