21. svibnja 2018

Na Svjetski dan štednje, školarci i vrtićarci posjetili Croatia banku

Croatia banka podružnica Bjelovar obilježila je u utorak 31. listopada Svjetski dan štednje. Tim povodom banka je ugostila grupu učenika iz II. osnovne škole te dječicu iz Dječjeg vrtića Osmijeh. Prilikom posjeta, mališani su više čuli i naučili o važnosti novca i štednje. Naravno, pojašnjenja su bila prilagođena uzrastu djece, a na veliku oduševljenje svih, banka je za malene posjetitelje pripremila i prigodne poklone.

– Djeci smo na prilagođeni način, s obzirom na njihovu dob približili značenje štednje, bankarstva, novčanica, kao i boje, a upoznali smo ih i sa proizvodima koje mogu vidjeti kod nas u banci. Ovaj događaj banka organizira već dugi niz godina i drago nam je da ste nas popratili kroz medije. Svake godine nas posjećuju niži razredi osnovnih škola i vrtićke skupine. Djeca već jako dobro razumiju što znači štednja. Možda je to iznenađujuće za tu dob, no dobro su upoznati s vrstama novčanica, brojevima, nekim izrazima vezanim za ovu temu. Banka nastoji na području Bjelovara biti aktivna kroz kontakte sa svim dobnim skupinama, od najmlađih do najstarijih, pojasnila je Vanja Kovačević Ladić, direktorica Croatia banke, podružnice Bjelovar.

– Ja štedim za svoj tobogan. Imam kasicu prasicu doma. Kupit ću si peraje. Imam svoje plivalice. I šlauf za kupanje. Ronim sa svojim bratom. Tu sam prvi put. U banci. Sviđa mi se. Sviđa mi se balon. I ta vrećica za iznenađenje, rekla je trogodišnja Melani Lakija.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *