25. travnja 2018

Na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova upućen poziv građanima da se pridruže svjetskoj kampanji „Milijarda ustaje“

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u ponedjeljak 12. veljače, održana je radna sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, na kojoj je donijet plan i program rada Povjerenstva za 2018. godinu.

Na sjednici su predstavljene i aktivnosti koje su proveden u 2017. godini, a s ciljem razvijanja svijesti da cijelo društvo mora raditi na postizanju ravnopravnosti spolova,

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je prva županija u Hrvatskoj koja je prepoznala potrebu i osnovala Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i prije nego što je to Zakonom postalo obavezno.

Sjednici je prisustvovao i župan Damir Bajs koji je ovom prigodom istaknuo da ravnopravnost spolova mora biti stvarnost u realnom životu, a ne samo zapis na papiru.

___________________________________________________________________

Predsjednica Povjerenstva Ivana Pirin, govorila je o radu Povjerenstva istaknuvši, da se rad bazira  na pet segmenata, a to su ljudska prava s osobitim naglaskom na prava žena, rodno osjetljivo obrazovanje, ravnopravnost u području odlučivanja, nasilje te zdravlje žena.

___________________________________________________________________

Osim ovih aktivnosti, predsjednica Ivana Pirin pozvala je sve građane da se u srijedu, 14. veljače, pridruže svjetskoj kampanji „Milijarda ustaje“, protiv nasilja nad ženama. Okupljanje građana u cilju potpore navedenoj kampanji održat će se u 17,30 na korzu, ispred gradske fontane u Bjelovaru.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *