23. travnja 2018

Na prvom državnom prvenstvu predstavile se i Bjelovarske mažoretkinje

Protekli vikend u Sportskoj dvorani u Karlovcu, održano Prvenstvo RH za mažoretkinje pod pokroviteljstvom Grada Karlovca i Predsjednice Republike Hrvatske.

Na natjecanju nastupilo je 18 klubova sa 50-tak sastava. Na svom prvom državnom prvenstvu predstavile su se i točno pred godinu dana formirane (14.5.2016.) i Bjelovarske mažoretkinje koje su u velikoj konkurenciji prikazale korektan i kvalitetan nastup.

Bjelovarske mažoretkinje natjecale su se u kategoriji formacija u kategoriji ”kadeti” i juniori” i zauzele 11 mjesto od 14 ekipa u toj kategoriji. Za Bjelovarske mažoretkinje nastupile su: Barbara Vuk, Dora Koljić, Ella Bartolić, Petra Herčeki, Lea Romek, Lara Pleskalt, Lucija Perković, Ana Perković, Anetta Domitrović, Eva Hrga, Iva Ivanuš, Veronika Karlovčan, Larisa Gašparić, Marieta Gašparić, Luna Matoš, Ela Brnić, Elizabeta Ćuruvija, Sara Zubić, Nikolina Kadoić, Vinka Romek Pašalić, Tea Pretković, Darija Pretković, Sara Roher, Katja Hajtić, Iva Hajtić, Monika Tutić, Viktorija Tutić.

Državne prvakinje po svim kategorijama su Zagrebačke mažoretkinje.

Osim natjecanja po formacijama i ostalim disciplinama, održano je natjecanje u i  formi ”prvi korak” za najmlađe tj. za uzrast do 10 godina starosti ”kikiće”.

Za ”kikiće” ispred Bjelovarskih mažoretkinja natjecale su se: Tija Mrzlečki, Klara Paranos, Magdalena Krklec, Antonela Matak, Nika Štrbac, Lana Švenda, Ana Perković,Leonarda Gašparić, Marieta Gašparić i Marta Galunić koje su osvojile zlatne medalje, Mila Koprek  i Lana Pleskalt osvojile su srebrne medalje.

Po povratku kasno u noć, nedjelju na ponedjeljak sretni roditelji mažoretkinja priredili su dostojanstven doček s transparentom prve svoje gradske bjelovarske mažoretkinje u povijesti grada Bjelovara koje su nastupile na državnom prvenstvu.

Osim sretnih i zadovoljnih prijatelja, rođaka i roditelja, zadovoljstvo s prikazanim mažoret nastupom i postignutim sve ukupnim dosadašnjim rezultatima i organizacijom nije krio ni pokretač, osnivač i glavni i odgovorni za Bjelovarske  mažoretkinje Dragutin Hubak sa trenericom  Adrijanom Župljanin.

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *