21. svibnja 2018

Na Državnom prvenstvu u Poreču sudjelovali i učenici s intelektualnim teškoćama

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola sudjelovala je na Državnom prvenstvu školsko sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama. Državno prvenstvo održano je od 19. do 21. travnja u Poreču, a sudjelovalo je 59 škola s ukupno 365 učenika i 160 voditelja. Školu su predstavljali učenici: Antonija Plazek, Marta Kovažik, Matej Mužina, Mateo Vujatović, Ana Hrgić, Nikolina Posavec, Marcelo Radelić i Kristijan Berišić, u pratnji voditelja nastavnica Tjelesne i zdravstvene kulture: Željke Lalić i Nataše Lukić te socijalne pedagoginje Tanje Bedeković.
Državno natjecanje organizirano je u tri sporta: atletici, stolnom tenisu i plivanju. Učenici su sudjelovali su u atletici i stolnom tenisu.

Antonija Plazek je najbolja atletičarka koja je osvojila brončanu medalju u disciplini skok udalj. Ostali učenici ostvarili su dobre rezultate. Važno je spomenuti da je škola u ta tri dana sklopili nova poznanstva s učenicima iz drugih škola te se dobro zabavili i otišli kući puni dojmova.
Tekst: Tanja Bedeković, socijalna pedagoginja

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *