22. siječnja 2018

Na čelo PU bjelovarsko-bilogorske ponovno dolazi Jakob Bukvić

Bukvić je već ranije obnašao tu dužnost, a sada će na funkciji zamijeniti dosadašnjeg načelnika Dragutina Vurneka…

 

Policijske uprave diljem države dobile su nove načelnike. Neki su novi i po prvi puta će obavljati taj posao, a neki su pak ponovno imenovani poput načelnika PU Bjelovarsko-bilogorske Jakoba Bukvića, koji je pet godina obavljao ovaj posao upravo u našoj Policijskoj upravi, prije sada bivšeg načelnika Dragutina Vurneka. Uprava je sazvala konferenciju za novinare u srijedu 20. rujna, na kojoj je javnost izvijestila o promjenama u ustroju, a konferenciji je nazočio i pomoćnik ravnatelja policije RH Miljenko Radnić.

Nazočnima se uvodno obratio glasnogovornik PU Bjelovarko-bilogorske Dražen Medved, rekavši kako je Bukvić nakon provedenog internog natječaja imenovan od strane ministra unutarnjih poslova, a na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline. Nakon toga riječ je prepustio pomoćniku ravnatelja policije RH Miljenku Radniću koji je rekao kao su uoči imenovanja novog načelnik bivšemu zahvalili na njegovim dosadašnjim radnim rezultatima i radu u zajednici, te mu poželjeli puno sreće na novom radnom mjestu.

– Provedenim natječajem na koji su se kandidati javili, odabirom stručnog povjerenstva Jakob Bukvić odabran je na temelju dosadašnjih rezultata. O njemu iz osobne perspektive mogu reći sve najbolje, a njegova biografija dovoljno govori o tome. Sudjelovao je u Domovinskom ratu, i iza njega je dugogodišnji policijski rad, tako da zasigurno može odgovoriti na izazove lokalne zajednice i pozabaviti se ukupnim strateškim prioritetima MUP-a. Sigurnost je preduvjet za razvoj i normalan život građana, te je to strateški cilj kojem će se težiti. Policija ima zakonsku obvezu stvoriti te uvjete i preduvjete. Policijski službenici su uvijek u centru pozornosti po pitanju uspjeha i neuspjeha. Jučer je ministar imao tiskovnu konferenciju sa sindikatima, gdje je prezentirana činjenica da će se povesti briga o policijskim službenicima koji imaju plaće koje su nezadovoljavajuće. Nakon što se o tome povede računa i novom načelniku Bukviću bit će lakše raditi za zadovoljnijim službenicima. Od njega očekujemo da doprinese realizaciji svih interesa lokalne zajednice, da bude proaktivan u sredini u kojoj kao čelnik PU predstavlja policiju. Kao takvom želim mu puno uspjeha. Siguran sam da ste na čelu Uprave dobili vrhunskog i dokazanog profesionalca, rekao je Miljenko Radnić.

Preuzevši riječ, novi načelnik PU Bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić rekao je kako mu je iznimno drago što se ponovo vraća u ovu sredinu.

– Stanje sigurnosti na području ove PU je iznimno povoljno, i iako ne možemo govoriti o dobrom stanju dok postoje žrtve, generalno statistički gledano stanje je zadovoljavajuće. Zahvaljujem Dragutinu Vruneku što je nastavio i nadogradio moj rad. Nastojat ću u cilju veće sigurnosti i ja nadići ono napravljeno. Danas sam pred svojim kolegijem rekao da osim policijski opisanih poslova, postoji članak koji govori kako je policija dužna pružiti pomoć svim onim građanima koji u tom trenu nisu dobili pomoć ili zaštitu od drugih nadležnih službi. Mi smo ti koji funkcioniramo 24 sata, i u tom kontekstu sam najavio svojim suradnicima da očekujem njihovo zadovoljstvo radom, te da kao takvi pruže maksimum onoga što se od nas očekuje a to je da radimo na zadovoljstvo građana, rekao je Jakob Bukvić.

Na pitanje, da li je bila njegova želja da se vrati u PU Bjelovarsko-bilogorsku nakon petogodišnjeg rada u Krapinsko-zagorskoj Upravi, Bukvić je rekao kako se unatoč željama pojedinaca svi oni mogu samo profesionalno natjecati u sklopu internog natječaja i na kraju po odluci primiti zapovijed kamo će biti smješteni i postupiti prema tome.

Dragutin Vurnek s obzirom na dosadašnji put i na dosadašnja dostignuća ima nekoliko opcija vezanih uz daljnju karijeru.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *