23. travnja 2018

MLADI BJELOVARSKI POVJESNIČARI OSVAJAJU PRVA MJESTA NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Tijekom drugog polugodišta održavaju se školska natjecanja, koja vrhunac imaju na državnoj razini upravo pred kraj školske godine. Ovogodišnje državno natjecanje iz povijesti bilo je posebno uspješno za Bjelovar. Naime, bjelovarski učenici osvojili su dva prva mjesta na državnom natjecanju. Radi se o Josipu Imbrišaku i Matiji Drmiću.

Josip Imbrišak iz Narte učenik je 2. razreda Opće gimnazije Bjelovar. Sa svojih 17 godina četvrti put je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju.

– Povijest volim od malih nogu a od 7. razreda idem na natjecanja svake godine. Četiri puta sam već izborio plasman na državno natjecanje i svaki put sam osvojio 1. mjesto. Mentorica Melita Štimac koja me pripremala i za ovo natjecanje mi puno pomaže pri učenju jer mi sugerira koje stvari bi se mogle pojaviti na natjecanju i na što moram obratiti pozornost. To je bitno jer učim iz četiri udžbenika, i iz preporučenih izvora. Naime, uz neke osnovne stvari uglavnom je naglasak na detaljima koji se na redovnoj nastavi ne spominju već im baš treba posebno posvetiti pozornost. Pritom je obuhvaćena i svjetska i nacionalna povijest – rekao je Josip.

Pred Josipom su još dva razreda srednje škole ali već zna da želi upisati povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. S ovakvim rezultatima ne sumnjamo da će mu to i poći za rukom.

Škola domaćin natjecanja iz povijesti koje se održalo od 10. do 12 svibnja bila je Osnovna škola Grgura Karlovčana u Đurđevcu.

– Bili su dobri domaćini i odlično su nas ugostili tako da je ovo bilo zaista jedno divno iskustvo. Natjecanje je bilo podijeljeno na kategorije. Josip je sudjelovao na pisanoj provjeri znanja za 2. razrede, i tu se natjecalo 11 učenika iz cijele Hrvatske – rekla je ponosno mentorica Melita Štimac, profesorica povijesti u Gimnaziji Bjelovar.

 

Mlada nada narednih državnih natjecanja je i Matija Drmić, učenik 8. razreda IV Osnovne Škole Bjelovar. Matija je naime također osvojio 1. mjesto, u kategoriji pisane provjere za 8. razrede. Ponosan je na dobar rezultat iz povijesti, ali voli sve predmete u školi i išao je na natjecanja iz matematike i fizike.

– Povijest sam intenzivnije počeo učiti od 5. razreda kako sam dobio predmet u školi, a još ju više učim tijekom 7. i 8. razreda. Jako sam zadovoljan svojom mentoricom Bojanom Hribljan koja me uvijek podupirala i ukazivala mi na najvažnije stvari. Uvijek mi je omogućila da imam svu potrebnu literaturu, od udžbenika do dodatnih izvora, kronologije i starih testova – rekao je Matija koji planira nastaviti istim putem kao i Josip te upisati Opću gimnaziju Bjelovar, gdje bi mu profesorica mogla biti upravo Melita Štimac.

– Matija je dan prije no što je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju proglašen i učenikom generacije. To je dokaz da je on kompletan učenik i da su učitelji to prepoznali kod njega i prije pobjede na natjecanju. On je vrijedan, pristojan, susretljiv i omiljen u razredu. Ta činjenica nam je dodatno na ponos, a nagrada koju je Matija osvojio prva je državna nagrada za bjelovarsku IV. Osnovnu školu – rekla je mentorica Bojana Hribljan koja kaže kako u 28 godina rada nije imala tako vrijednog učenika, koji je sa osvajanjem natjecanja stavio krunu na njenu nastavničku karijeru.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *